szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

1. Fidesz A Fidesz 2003-ban költözött a VIII. kerületi Szentkirályi u. 18-ba.

1. Fidesz

A Fidesz 2003-ban költözött a VIII. kerületi Szentkirályi u. 18-ba. A 2000 négyzetméteres, 6 szintes ingatlan a Raiffeisen Evolution Kft. tulajdonában van, amit a Fidesz jelenleg is bérel. A régi, Lendvay utcai székházukat – amely a párt saját tulajdona – bérleménybe kiadták.

Fidesz székház. VIII. kerület, Szentkirályi u. 18.
A Fidesz régi, Lendvay utcai székháza

2. Magyar Szocialista Párt

A Magyar Szocialista Párt 2007-ben költözött a VI. kerületi Jókai utca 6-ba. Az 1954-ben épült szocreál épület eredetileg irodaháznak készült, ötemeletes, pincéje, színházterme és egy nagy aulája is van. Alapterülete: 2800 négyzetméter. A vételár bruttó 700 millió, nettó 515 millió forint volt.

MSZP székház. VI. kerület Jókai utca 6.
MSZP székház aulája.
©

3. Jobbik

A Jobbiknak jelenleg nincs pártszékháza. Központi irodájuk a XI. kerületi Villányi út 20/A. alatt van. A kis alapterületű irodát bérli a párt.

Jobbik Központi Iroda. XI. ker. Villányi út 20/A.

4. Lehet Más a Politika

Az LMP-nek sincs pártszékháza. A párt a választási kampányt az interneten szervezi, az adminisztratív teendőket a VI. kerületi Bajcsy-Zsilinszky út 37 szám alatti irodából irányítják. Az iroda egy bérház első emeleti, szerényen bútorozott polgári lakásában van. Az ingatlant Richard Field, húsz éve Magyarországon élő amerikai üzletember adta kölcsön a pártnak a választásokig - amint az olvasható a LMP interneten elérhető nyilvános kampányszámlán.

5. Magyar Demokrata Fórum

Az MDF-nek van talán a legszebb saját tulajdonú pártszékháza. A II. kerület, Szilágyi Erzsébet fasor 73 szám alatti épület egy háromszintes, régi, klasszicista nagypolgári családi ház. Alapterülete: 600 négyzetméter és egy kert is tartozik hozzá.

Mint az ismert, 2008 végén a parlamenti pártok egy törvénymódosításnak köszönhetően állami segítséggel, kedvezményes hitellel juthatta ingatlanokhoz. A legtöbb hitelt, 450 millió forintot a Magyar Demokrata Fórum vette fel - amiből többek között a mostani székházukat is megvehették.

6. Civil Mozgalom

A Civil Mozgalom Seres Mária sikeres országos népszavazási kezdeményezésének hatására létrejött, alulról építkező politikai tömörülés. A CM "egy olyan civil erő, melynek legfontosabb célja az emberek közötti összefogás elősegítése és a bizalom megteremtése mellett egy valóban demokratikusan működő állam létrehozása, melyben a törvények mindenkire egyformán vonatkoznak". Központi székházuk Budapesten, a Mester utca 30-32. I. emeletén van, amiről sajnos nem áll rendelkezésünkre kép.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!