szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Az 1,1 millió euróból kiépített közpark, csakúgy, mint a mögötte végighúzódó A + kategóriás irodaház magántőkéből...

Az 1,1 millió euróból kiépített közpark, csakúgy, mint a mögötte végighúzódó A + kategóriás irodaház magántőkéből valósult meg. Minden bizonnyal a kiemelkedő műszaki színvonala és a környezetbarát megoldásai miatt, valamint az „élhető tér” koncepcióval érdemelte ki az A + kategória besorolást az irodaház, mely nyitásra már több mint 50%-ban bérbeadásra került és olyan bérlőkkel büszkélkedhet, mint az AES-Tisza Erőmű, az ESAB, és az Eiffel Medical Center. További, összesen 5.000 m² területet elfoglaló bérlők kiléte egyelőre még bizalmas, de annyi biztos, hogy még a nyáron beköltöznek az irodaházba.

A listaáras bérleti díjak 15-20 euró között mozognak, az effektív bérleti díjról annyit közölt a beruházó képviselője, hogy rugalmasan kezelték a bérlők kéréseit.

Az Eiffel tér koncepcióját a Finta Építész Stúdió készítette. Az új iroda épület és a pályaudvar között kialakuló süllyesztett városi tér hiányt pótol. Olyan új pufferzónát hoz létre, ahol nem lesz nagy zaj, le lehet ülni egy padra, vagy le lehet heverni a fűre, meg lehet ebédelni jó időben akár egy éttermi teraszon. A délutáni, esti órákban kisebb koncerteket lehet tartani. A tér egyaránt szolgálja az átszálló utasokat és a környéken lakó vagy dolgozó pesti embereket.

Az új tér ténylegesen két szinten is „találkozik” az épülettel. A földszinten kialakított épület előtti sétány gyalogos kapcsolatot teremt a körút és a pályaudvar belső területei között. Erről a sétányról közelíthetők meg az épület előcsarnokai, ezenkívül üzletek, bankfiókok találhatók ezen a szinten. A süllyesztett városi tér az épület éttermeivel ill. azok kiülő teraszaival kerül kapcsolatba.

A földszinten kiskereskedelmi egységek kerültek kialakításra, többek között a világ legnagyobb Costa Coffee üzlete, a Djuice Workshop, Biobolt, az Eiffel Pharma gyógyszertár, valamint egy Tesco Express. A májusban megnyíló teraszos éttermek pedig igazi párizsi hangulatot teremtenek majd a csobogókkal és vízeséssel színesített parkban. A süllyesztett téren nyáron kulturális események kapnak helyet, míg télen korcsolyapályát alakítanak ki a fejlesztők.

Fotók forrása: Finta Stúdió

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Nagy étvágya lett az Indoteknek

Az Indotek Group azt tervezi, hogy a következő néhány évben felvásárolja a rendkívül nyomott árú csarnokokat és...

ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Nincs meglepetés irodafronton

Az irodapiac mérete 2010 januárjában három ingatlan-tanácsadó (Colliers International, az EHL Hungary, valamint az...

ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Elkelt a k3 - Allianz a vevő

Már az Allianz számára fejezi be az egyik legnagyobb magyar ingatlanvállalkozás, a WING legújabb, 17 400 négyzetméter...

ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Űrközpont az ipari parkban

A tervek szerint Nemzetközi Űrkutatási Központot hoznak létre a nálunk is jelen lévő ausztrál Goodman cég ipari...

Összeomlott a világ legnagyobb rádióteleszkópja, a 900 tonnás Arecibo

Összeomlott a világ legnagyobb rádióteleszkópja, a 900 tonnás Arecibo

Vizsgálja a rendőrség, hogy köze volt-e az orvosának Maradona halálához

Vizsgálja a rendőrség, hogy köze volt-e az orvosának Maradona halálához

Fekete-Győr: 2022 valódi korszakváltás lesz

Fekete-Győr: 2022 valódi korszakváltás lesz