szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Ma kezdődtek el a felújítási munkálatok a budapesti Károly körúton, ahol közműépítés miatt csak kevesebb sávban...

Ma kezdődtek el a felújítási munkálatok a budapesti Károly körúton, ahol közműépítés miatt csak kevesebb sávban haladhat a forgalom. A Reprezentatív Kaputérség fejlesztési ütem során először a Károly körútat építik át az Astoria és az Andrássy út közötti szakaszon.

Leginkább szembetűnő változás a Károly körút architektúrájában és forgalmi rendjében fog bekövetkezni. A kaputérség első ütemét alkotó útszakasz átépítésének fő célja az ideáig ezen a részen keresztülzúduló óriási gépjárműforgalom csillapítása, evvel párhuzamosan a gyalogos felületek számottevő növelése.

A Dohány utca és a Deák tér között "széthúzzák" a két villamospályát, és egy 8 méter széles zöldsávot alakítanak ki, nyírt fasorral. A jelenlegi mindkét irányban háromsávos úttestet két-két áthaladó közlekedési sávosra szűkítik.

A forgalmi korlátozások várhatóan jövő tavaszig érintik a belváros közlekedését a körút Astoria és Anker köz közötti szakaszán. Tegnap hajnalban vízcsőépítés miatt lezárták a Károly körút páratlan oldalát, az Astoria és a Dohány utca közötti szakaszon. Itt a forgalom irányonként egy-egy sávban a Károly körút páros oldalán haladhat. Közműépítés miatt lezárták a Wesselényi utca és Dob utca közötti szervízutat is. 

A projekt végére az Astoriánál két új felszíni gyalogos átkelőhelyet is kiépítenek. A munkálatok második ütemében - várhatóan július közepétől októberig - lezárják majd a Károly körút páratlan oldalát a Dohány utca és a Király utca közötti szakaszon. Itt a forgalmat 2-2 sávban a Károly körút páros oldalára terelik, a Károly körút - Dohány utca kapcsolat biztosításával. 

A közműépítésekre azért van szükség, mert a főváros a Budapest Szíve Program keretében 2011 áprilisáig megújítja a Károly körutat, és a gyalogos-, illetve kerékpárbarát közlekedés kap majd a jelenleginél nagyobb szerepet. A projektek megvalósítására kiírt közbeszerzési pályázatot a Bau Holding 2000Zrt. és Reneszánsz Zrt. konzorciuma nyerte el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!