szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Nem kizárt, hogy a festői Montenegro állampolgára is lesz több ismert vagy ismeretlen, de tehetős külföldi üzletember...

Nem kizárt, hogy a festői Montenegro állampolgára is lesz több ismert vagy ismeretlen, de tehetős külföldi üzletember, ha hajlandó legalább 500 ezer eurót költeni a kis balkáni állam gazdaságára. A gazdasági állampolgársági programnak elnevezett terv a kormány hivatalos honlapján jelent meg, a befektetőket ráadásul alacsony adókkal és költségekkel is csábítják – adta hírül a távirati iroda.

Az aprócska Sveti Stefan-t már eladta az állam

A dúsgazdagok közül állampolgárságot kapott már Montenegróban Thakszin Sinavatra volt thaiföldi miniszterelnök, aki korrupciós vádak miatt menekült külföldre. Ő a helyi turizmusba ígért beruházásokat. Demján Sándor,  a TriGranit elnökének neve egy kétmilliárd eurós idegenforgalmi projekt kapcsán került a figyelem középpontjába néhány évvel ezelőtt. A kotori öbölben lévő Tivatban nagy palánkokkal körbe vett területen zajlik is egy építkezés, amit sokan hozzá kötnek. Három-öt emeletes apartmanházakról és luxus kiegészítő szolgáltató egységekről, kisebb kereskedelmi fejlesztésről van szó a tivati kikötőben.

Orosz üzletemberek már régóta tucatjával "állomásoznak" Budvában
©

Montenegró az első ország a térségben, ahol ilyen programot indítanak, s azt remélik, hogy a többi balkáni országot meg tudják előzni ezen a területen. A befektetők bizony nagyon hiányoznak azóta, hogy a gazdasági válság miatt világszerte csökkent a hitelezés. A magyarok által kedvelt Budva városában egész hegyoldalakat kínálnak megvételre, de egész projekteket is lehet venni, ilyen például az orosz Mirax Group leállított hatalmas hotelberuházása.

A kotori öböl kis gyöngyszeme, Perast is jó célpont lehet

A visszaélések elkerülése végett a podgoricai kormány hangsúlyozta, hogy csak "a vitathatatlan életúttal és pénzügyi eszközökkel" rendelkező üzletemberek jelentkezhetnek. Mindenkit a legszigorúbb nemzetközi normák szerint fognak ellenőrizni, és konzultálni fognak nemzetközi szakértőkkel is - olvasható a tájékoztatóban.  Az 500 ezer euró egy részét a költségvetésbe kell befizetni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Rossz hír Demjánnak

Nagy erőkkel folytatódik a TriGranit bevásárlóközpontjának kivitelezése Zágrábban, az Arena Centar a korábban...