szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Hamburg évtizedek óta a magyar fuvarozó ipar számára is az egyik legfontosabb pont.

Hamburg évtizedek óta a magyar fuvarozó ipar számára is az egyik legfontosabb pont. Ám aki csak 2025-ben jut el oda, nagyot fog nézni: álomvilágba csöppen. Olyan környezetet találhat, amelyik úgy mozgalmas, hogy vannak benne elbújásra is alkalmas zugok, terek. Úgy meghökkentő, hogy azért visszaköszön a régi német kikötők hangulata.

©
©

HafenCity. Ez a kulcsa mindennek, e körül forog minden már évek óta és még 15 évig. Hatalmas rehabilitációs és bővítő beruházás ez, ami újraértelmezi ezt a csomópontot, még gazdagabbá teszi az ott lakókat és az oda érkezőknek is jó. Tíz éve kezdték az építkezést, néhány nagyobb tömb már áll, többet közülük nemzetközi díjakkal jutalmaztak.

©
©

Külön metró vonal is létesül, kell is, hiszen 5500 új lakást adnak át, zenepalota, színház, éttermek, konferencia központ lesz. A terület egyharmadát tilos beépíteni, parkok és játszóterek kapnak helyet ott.

©
©
©

A hatalmas építkezéshez 5,5 milliárd eurót magánbefektetők adnak, a közpénz 1,3 milliárd euró, ebből 800 millió a terület egy részének eladásából származik. Negyven százalékkal megnő a mostani belváros, üzleti, lakó és szabadidő központ jön létre. Csakis a barnamezős városrészeket építik át, ezzel nyer igazán a város.

©
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Ők nyernek a magyar olimpián

Megnyúlhat a belváros, végre életet lehelnének a dunai közlekedésbe és növekedne Budapest turisztikai vonzereje, ha...