szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Nem kizárt, hogy akár 10-20 százalékkal olcsóbban is luxus lakásokhoz lehet jutni a közeljövőben.

Nem kizárt, hogy akár 10-20 százalékkal olcsóbban is luxus lakásokhoz lehet jutni a közeljövőben. A tulajdonos ugyanis piacra dobja az Andrássy úton lévő, exkluzívan felújított századfordulós épületben birtokában lévő több tucat lakást. Eredetileg csak egy-két év múlva akarta ezt megtenni, de most úgy döntött, hogy mégis eladja az ingatlanokat. 

A magyar piacon évek óta különféle ingatlanfejlesztésekkel jelen lévő Orco Property Group úgy döntött, hogy az irányítása alá tartozó Endurance Fund ingatlan alap eladja mintegy 466 millió euró értékű portfólióját. Ebben két magyarországi irodai komplexum illetve az Andrássy úton lévő Avenue Gardens nevű lakótömb lakásai vannak. Az Orco fejlesztői portfoliójába Magyarországon többek között a Váci utcában épülő új pláza tartozik.

Tekintse meg videónkat az építés alatt lévő Váci 1 bevásárlóközpontról:

Az Andrássy úton a felépült 77 lakásból 59 tartozik az Orco-hoz, ezek összesen 5187 négyzetméteresek, s ezen kívül 283 négyzetméternyi kereskedelmi terület is a cégé. Budaörsön található a 14200 négyzetméteres Orco Business Park, a Kerepesi út és a Hungária körút sarkán pedig a 30 ezer négyzetméteres Arena Corner irodaház. Ezek kerülnek most ki a piacra. Egyelőre nem tudni, hogy az Orco más (elkészült és fejlesztések alatt lévő) beruházása bekerül-e idővel az értékesítendő csomagba vagy sem. Köztük van például a belvárosi Váci 1 üzletközpont, a Párizsi Nagyáruház és budapesti hotelek.

A magyarországi irodaházak jelentős értéket képviselnek a portfólióban

Az Endurance Fund kénytelen eladni magyarországi ingatlanait is, a tulajdonosok többsége követelte ezt. Alex Vobruba, az igazgatóság egyik tagja a Bloombergnek nyilatkozva azt mondta: azt szerették volna, hogy csak egy-két év múlva szabaduljanak meg az ingatlanoktól, de a befektetői nyomás erős volt – követelve az azonnali lépéseket.  

Az Endurance Fund tulajdonosai között van a Morgan Stanley-hez tartozó Jardenne Corporation, a Goldman Sachs kezében lévő Portfolio Acquisitions 2 Ltd. és a Henderson Indirect Property Fund is. Maga az Orco csak 14 százalékot birtokol.

A Váci 1-nél viszonylag jól haladnak a bérbeadással
©

Az idei harmadik negyedévben az Orco Property Group bevételei 20 százalékkal emelkedtek a bázsihoz képest, amiben a fejlesztési szegmens 155 százalékos növekedése játszotta a főszerepet. A futó fejlesztések között kiemeltként tartják számon Váci 1 projektet a pesti Belvárosban, a cég szerint a terület 60 százalékára kötöttek előbérleti szerződést, az első félév végén csupán 33 százalékon álltak. A társaság megerősítette értékesítési szándékát a berlini Leipziger Platz-zal kapcsolatban.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Nem is olyan drága a Váci utca

London ismét drágább, mint Moszkva, New York-ban a legdrágább üzletet bérelni, Sydney és Hong Kong került még a...

ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Butikhotel nyílik Szegeden

A tizenöt hotelszobát és az egy nagy alapterületű apartmant a műemlék Burger-ház emeletén alakítják ki – közölte...

ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Mitől lesz olcsóbb az irodaház?

A tulajdonosnak elemi érdeke, hogy ingatlanát hosszú távon olcsón üzemeltesse és közben növelje a bérleti díjat.

A színművészeti diákjai: Október 23-án ez nemcsak ironikus, de méltatlan is

A színművészeti diákjai: Október 23-án ez nemcsak ironikus, de méltatlan is

Hann Endre: Nem lepne meg, ha az ellenzék tartana a győzelemtől

Hann Endre: Nem lepne meg, ha az ellenzék tartana a győzelemtől

Győr fideszes polgármestere nem mindennapi módon zárta az ‘56-os műsort

Győr fideszes polgármestere nem mindennapi módon zárta az ‘56-os műsort