szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Jó helyen lévő, kecskeméti belterületi ingatlana révén felkeltette a befektetők érdeklődését a Rotux Zrt.

Jó helyen lévő, kecskeméti belterületi ingatlana révén felkeltette a befektetők érdeklődését a Rotux Zrt. A társasághoz tartozik a szóban forgó 7,2 hektáros, 6000 négyzetméteres felépítményű ingatlan, amelyben nagy fantáziát láthatott a svájci hátterű Appeninn Nyrt. A BÉT-en jegyzett cég most ugyanis többségi tulajdont szerez a Rotux-ban, s így a kecskemétin kívül egy 3 hektáros, 2400 négyzetméteres felépítménnyel bíró szentesi ingatlanhoz is hozzájuthat.

A Mercedes nagy telkeket vett, de vannak még szabad területek
©

Az Appeninn a tőzsdei bevezetése óta legnagyobb ingatlan tranzakciójának tekinti a Rotux felvásárlását. A tranzakció részvényesi jóváhagyást igényel az Appeninn március 21-én megrendezésre kerülő közgyűlésén. A részvénycserét tartalmazó beolvadás során a Rotux részvényesek 448 forintos árfolyamon juthatnak Appeninn részvényekhez. A tranzakció sikeres lezárása esetén az Appeninn teljesíteni fogja a Budapesti Értéktőzsde „A” kategóriás részvényekre vonatkozó előírásait. 

Hilton is lesz Kecskeméten

Az Appeninn igazgatósága tavaly novemberben döntött arról, hogy aktívan keresi a befektetési lehetőségeket az ipari- és logisztikai ingatlanok területén is a jó hasznosíthatósággal bíró, magas hozamtermelési képességgel rendelkező célpontokat vizsgálva. A vezetőség ebben a szegmensben az első tranzakcióról december 20-án írt alá szerződést, melynek keretében egy nagykanizsai logisztikai ingatlant vásárolt meg a társaság.

 „A kecskeméti ipari ingatlan a Mercedes új üzemének közelségében található. Az ingatlan hasznosíthatóságát, értékét jelentősen növeli, hogy saját iparvágányokkal önálló vasúti kapcsolattal rendelkezik– értékelte a tervezett befektetést Székely Gábor, a tőzsdei társaság igazgatótanácsának elnöke. 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Bruce Willis Kecskeméten. Képek!

Bruce Willis stílusos és kevésbé feltűnő lehetne, ha munkagéppel érkezhetne a több tucat focipályányi telephelyre.

ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Ipari park lesz Devecseren

Toldi Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester szerint Devecserben 23 hektáros területet vásárolt meg az önkormányzat a Magyar...