szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A mintegy tucatnyi vállalkozó plakátokat emelt a magasba, amelyeken Bagdy Gábort, pénzügyekért felelős...

A mintegy tucatnyi vállalkozó plakátokat emelt a magasba, amelyeken Bagdy Gábort, pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettest megszólítva az állt: "Ne kenjék másra a pénzünk jogtalan elvételét! Bagdy Úr! Vissza az 1 milliárdot! Valakinek csak jogi tévedés. A vállalkozóknak a kenyere!"

©

Az egyik demonstráló vállalkozó név nélkül nyilatkozva az MTI-nek azt mondta: arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a főváros januárban lehívta a beruházás teljesítési garanciáját, 1 milliárd forintot, ezért az alvállalkozókat nem tudják kifizetni. Hozzátette: hátráltatja a helyzetet az is, hogy Budapest nem veszi át a Duna-parti Közraktáraknál létrehozott épületet, emiatt a vállalkozók nem jutnak hozzá a végszámlájukhoz sem.

©

Közlése szerint a céljuk az volt, hogy felhívják a figyelmet a problémára, és szeretnének hozzájutni a pénzükhöz. Mint hozzátette, az épület kulcsra kész állapotban van, az a főváros tulajdonát képezi, és csak magánpénzeket használtak fel a felépítéséhez. A közgyűlés napirendjének megszavazása után a vállalkozók kivonultak az ülésteremből.

A mintegy 27 ezer négyzetméteres CET (Central European Time, azaz közép-európai idő) elnevezésű komplexum kialakítását 2010 augusztusában kellett volna befejezni, a 8,5 milliárd forintos beruházás PPP-konstrukcióban, a Fővárosi Önkormányzat szerepvállalásával és a Porto Investment Kft. fejlesztéseként valósult meg. A hatalmas bálnára hasonlító épületegyüttes szokatlan megoldásban integrálja a XIX. századi raktárépületeket egy korszerű építménnyel. A két meglévő régi raktárépületen egy egyedi tervezésű üveghéj nyúlik át, és galériát alkotva egyesíti a régi és új építményeket, amelyekben üzletek, művészeti galériák, éttermek kapnak helyet.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!