szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Hihetetlen tempóban zajlanak az egy év múlva kezdődő  londoni nyári olimpiai játékok előkészületei.

Hihetetlen tempóban zajlanak az egy év múlva kezdődő  londoni nyári olimpiai játékok előkészületei. Sok stadion már elkészült vagy majdnem átadás előtt áll. Eköben több közlekedési fejlesztés is zajlik, a műszaki átadás megtörtént már az olimpiai falu metró megállójánál és hozzáláttak egy új függővasút építéséhez is. 

Pirossal a függővasút útvonala

Az 50 millió fontba (14,8 milliárd forint) kerülő vasútrendszer két olimpiai helyszínt köt majd össze. A Temzén átívelő függővasút északi állomása a kelet-londoni Royal Victoria Dock-nál lévő Excel csarnok, déli kikötője pedig a délkelet-londoni Greenwich körzetben lévő O2 Aréna lesz - olvasható a BBC brit közszolgálati médium internetes oldalán (www.bbc.co.uk).

Kapcsolódó cikkünk:

Pazar képek a készülő olimpiai létesítményekről

Ilyen lesz a Temzén a járda

A jelenlegi elképzelések szerint a kabinok 50 méter magasan közlekednek majd a Temze felett és óránként mintegy 2500 utas szállítására lesznek alkalmasak. A brit főváros közlekedési társaságának szóvivője szerint a függővasút jövő nyárig való befejezése csupán egy merész gondolat, amely bár nagyszerű kihívást jelent a város számára, de soha nem szerepelt a hivatalos tervek között. 

Új metrómegállókat is kap a város
©

A függővasút megépítése nem képezi az olimpia idejére tervezett közlekedési stratégia részét, és nem alapvető fontosságú az ötkarikás játékok szempontjából. A közlekedési társaság a beruházás induló költségeit fedezi. A függővasút kivitelezője és későbbi üzemeltetője a Mace brit építkezési vállalat által vezetett konzorcium.

Ez lesz a kerékpáros stadion

Az olimpiai központban már több stadiont átadtak vagy nagyon közel vannak az átadáshoz. Egyik-mésik létesítmény már helyet adott kisebb versenyeknek is. Az olimpiai falu sokemeletes lakóházaival is jól állnak. Azok egyébként normális lakások lesznek a játékok után, több ezer londoni költözhet majd oda, egy részük szociális alapon. 

 

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!