szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A válság után szőnyeg alá söpört, félig elkészült Sportkórház épületét Mocsai Lajosék egyeteme vitte, a Sportkórházat pedig egy lepukkant épületbe költöztették. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár tavaly azt ígérte, hogy a magyar sportolóknak világszínvonalú, komplex sportegészségügyi szolgáltatásokat biztosítanak majd az új helyen. A felújítás még tart, az eddig elért eredmények viszont magukért beszélnek.

2001-ben, az első Orbán-kormány idején kezdték el építeni a 150 ágyas, 5 műtőblokkos modern kórházi tömböt az Alkotás úton. A kivitelezés annyit késlekedett, hogy belecsúszott a 2008-as válságba is, mely után félbehagyták a projektet – emlékezet az Index.

A történet másik szála, hogy 2015-ben leégett a Testnevelési Egyetem sportcsarnoka (lásd nyitókép); az egyetem ekkor 40 milliárd forintot kapott kampuszépítésre, és övék lett a félbehagyott kórház is, melyben jelenleg a TE főépületét alakítják ki.

A Sportkórházat végül a Semmelweis Egyetem Karolina úton lévő Ortopédiai Klinikájának helyére költöztették át tavaly nyáron; a költözésre és a felújításra 10 milliárd forintot különített el a kormány.

Tehát míg a TE egy kórháznak tervezett épületbe költözött, a kórház egy lepukkant épületbe vándorolt. Az ötvenes években épült Karolina úti klinikán az ott dolgozók szerint meglehetősen mostohák a körülmények, az épület fenntartása gazdaságtalan volt, ezen kívánnak segíteni a felújítással. Idén tavasszal át is adtak két modern sportsebészeti műtőblokkot, de a renovásásnak még nincs vége. Az eddig elért – némi átgondolatlanságról tanúskodó – eredményekről itt nézhet meg képeket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az elnökválasztás napján sem tagadta meg magát a fehérorosz diktátor

Az elnökválasztás napján sem tagadta meg magát a fehérorosz diktátor

Beperelné Trumpékat a TikTok

Beperelné Trumpékat a TikTok

Egy magyar férfi azt terjesztette, a koronavírus kamu, majd nem sokkal később belehalt

Egy magyar férfi azt terjesztette, a koronavírus kamu, majd nem sokkal később belehalt