szerző:
hvg.hu

A Decentraland nevű VR-játék jelenleg a világ legkockázatosabb ingatlanbefektetése. Az építési szabályzatokat mellőző városban bárki bármit építhet, és ez annyira jó játék, hogy egyeseknek több tízezer dollárt is megér. Akad azonban olyan gamer is, aki nemcsak szórakozni jött, hanem a való világban érvényes valutát fialó üzleti vállalkozáshoz épít főhadiszállást.

  • Az argentin fejlesztők által piacra dobott játékban 90 ezer, egyenként 100 négyzetméteres parcellát alakítottak ki, melyre bármi építhető.
  • Egyes szakértők szerint ez a világ legkockázatosabb ingatlanbefektetése, egy jó nagy kripto-ingatlanlufi.
  • A telkek eddig összesen 28 millió dollár értékben keltek el, a legdrágább telek jelenleg 180 ezer dollárba kerül.
  • A finoman szólva is retró grafikák ellenére egész jól fogynak az ingatlanok.
  • Az egyik gémer, bár elmondása szerint alapvetően jól szórakozik a barátaival a virtuális térben – például átjárnak egymás házába teázni –, üzleti tervet is kidolgozott. Mivel sok művész barátja van, galériát épít, hogy ott mutassák be valódi műveiket. Az eladásból ő és a Decentraland is profitál majd. Állítása szerint a galéria eladásával addig vár, míg 10 millió dollárt nem fog érni.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Terelve közlekedik a 78-as troli

Terelve közlekedik a 78-as troli

Megalakult a sztrájkbizottság a győri Audinál

Megalakult a sztrájkbizottság a győri Audinál

Űrben is termeszthető már bab

Űrben is termeszthető már bab

Kegyetlen gyilkosság vádlottja kerül a bíróság elé

Kegyetlen gyilkosság vádlottja kerül a bíróság elé

Még mindig nincs meg a kútba zuhant spanyol kisfiú, új módszerrel keresik

Még mindig nincs meg a kútba zuhant spanyol kisfiú, új módszerrel keresik

Kézilabda-vb: két meccset biztosan kihagy a válogatott egyik legjobbja

Kézilabda-vb: két meccset biztosan kihagy a válogatott egyik legjobbja