szerző:
ingatlanmenedzser.hu

Megduplázódik a fürdővárosok forgalma a hosszú hétvégéken, ezen települések szálláshelyei 60-70 százalékos...

Megduplázódik a fürdővárosok forgalma a hosszú hétvégéken, ezen települések szálláshelyei 60-70 százalékos telítettséggel működnek ilyenkor - olvasható Sárvár, Bükfürdő és a fővárosi Aquaworld közleményében.

©

Az átlagos foglalások száma idén két-három napra csökkent, ezzel szemben a válság előtti időszakban négy-öt vendégéjszaka volt a jellemző. Az elmúlt évekhez hasonlóan a fürdővárosok és a Balaton-parti települések voltak a legnépszerűbbek. A szállodákban átlagosan 80–90 ezer forintot hagynak a vendégek a többnapos munkaszünetek alkalmával.

A bükfürdői magánszállásokon ugyanakkor csak 20-30 ezer forintot költenek azok, akik nem engedhetik meg maguknak a szállodai pihenést. A készpénz-helyettesítő eszközök közül a Szép-kártya használata egyelőre kevésbé jellemző a sárvári és a büki fürdőkben. Ugyanakkor a kifutó üdülési csekkel még a turisták 10-15 százaléka fizet.

Magyarországon az első önkormányzati tulajdonú fürdő a sárvári, amely bevezeti az internetes jegyárusítást. Ezzel is szeretnék elkerülni a tumultust, amely éppen az ilyen hosszú hétvégéken jellemzi a fürdők pénztárait.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!