szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Sikerült megvenni a szomszédos lakást a hetedik emeleten.

A fűtésrendszer felülvizsgálata is nagyon fontos

Sikerült megvenni a szomszédos lakást a hetedik emeleten. Szeretnénk egybe nyitni a két lakást úgy, hogy még egy vizes helyiséget helyezünk el benne. Mire érdemes figyelni a statikánál és a vezetékrendszereknél? - kérdezte egyik olvasónk.

Az előzetes felméréssel kell kezdeni, ez a két lakás alap koordinátáinak begyűjtését és a szükséges engedélyek beszerzését jelenti. A főközfalakat megbontani nem lehet, illetve szükséges a társasház többi tulajdonosának is az engedélye a munka elvégzéséhez.

A régi horganyzott vezetékeket érdemes kompletten cserélni felújítás alkalmával, műanyag csövekre - tanácsolta Vida Ferenc építéőipari szakértő.Tapasztalatai szerint a csövek nem drágák, általában 200 Ft/fm. Viszont az idomok költségesek. Darabja 1000-1700 Ft között mozog.

A gerincvezetéket 20 milliméter átmérőjű csövekkel szereltesse, a leágazásokat 16 mm vastagságú csövekkel. A fűtési rendszert is hasonló módon készíttesse el, és nem lesz a családjának gondja az elkövetkezendő 80 évben - fázte hozzá a lakasfelujítás1.hu oldalt is üzemeltető szakember.

 A műanyag csövek nem rozsdásodnak, az elemek kötése présgéppel történik, ami sokkal biztonságosabb a hagyományos szerelések bármelyik fajtájánál.  A költségek vizes leállásonként szerelvényezéssel együtt 20-25.000Ft/ kötés áron kivitelezhető. A kazánnál a szerelő kollégák duplán számolják a kötéseket. A felújítás előtt érdemes megbeszélni lakóközösségi gyűlésen a lifthasználatot is.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!