szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A sajtóban megjelent hírekkel szemben azok a devizában eladósodottak élhetnek az árfolyamrögzítéssel, akiknek hitele...

©

A sajtóban megjelent hírekkel szemben azok a devizában eladósodottak élhetnek az árfolyamrögzítéssel, akiknek hitele folyósításkor nem haladta meg a 20 millió forintot - reagált a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden.

A napi.hu azt írta, "Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter utolsó körös kapkodó javaslata ismét némi kavarodást hozott a 30 millió forintos maximális ingatlanérték kapcsán az árfolyamgát-szerződés feltételei között".

A gazdasági hírportál szerint az egyik módosító indítvány ugyanis az árfolyamgátról szóló törvénypontokat akként módosította, hogy visszaemelte a törvénybe a fedezetként felajánlott ingatlan 30 milliós értékére vonatkozó korlátot tartalmazó pontokat.

Az NGM reagálásban úgy fogalmazott: a kodifikációs gyakorlatnak megfelelően a módosító javaslatok esetén az elhagyni javasolt szövegrészeket félkövér betűtípussal [ ] zárójel közé téve, az új szövegrészeket pedig aláhúzással jelölik meg. Ennek megfelelően a módosító javaslat kizárólag azt célozta, hogy a pénzügyi lízingszerződések esetében az árfolyamgát igénybevételének további feltétele legyen, hogy a szerződést a felek 2011. december 15. napja előtt kötötték. Ezt megerősíti az Országgyűlés Alkotmányügyi bizottságának a törvényjavaslat záró vitájához készített ajánlása is, amelyről az Országgyűlés szavazott - áll a közleményben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kalapáccsal verték szét tulajdonosai a két Michelin-csillagos budapesti éttermet

Kalapáccsal verték szét tulajdonosai a két Michelin-csillagos budapesti éttermet

Havazás jöhet a Dunától keletre

Havazás jöhet a Dunától keletre

Kepes András Demeter Szilárdról: Ez az ember így gondolkodik

Kepes András Demeter Szilárdról: Ez az ember így gondolkodik