szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A pátyi golffalu miatt elhíresült spanyol ingatlanbefektető csoport újra akciózik.

A pátyi golffalu miatt elhíresült spanyol ingatlanbefektető csoport újra akciózik. A Grupo Milton, Pécs több értékes ingatlanját tulajdonló spanyol befektetőcsoport "kegyeleti plázát" építene egy telken - írta a Dunantúli Napló.

 

Ilyen lett volna a pécsi Magasház. A tervekből nem lett semmi.
©

Az elvi építési engedélykérelemmel már a pécsi tervtanács elé került ötlet szerint a Siklósi úti köztemető szomszédságában egy úgynevezett tanatóriumot, amolyan kegyeleti plázát szeretnének építeni.

Az épületben – magát a tényleges temetést leszámítva – teljes körű temetési szolgáltatásokat biztosítanának. Nem csak ravatalozó működne itt, de virraszthatnának a családtagok, és egy komplett halotti tort is megszerveznének helyben.

 

Középen Kovács Bence János, a Grupo Milton volt lobbistája, egykori pornófilmrendező

Az index.hu írta meg először, hogy a saját állítása szerint nyolcvanhét céget összefogó és 2008-ban 580 millió eurós árbevételű, spanyol központú Grupo Milton holdingot az interneten csak Magyarországon emlegetik, másutt nincs nyoma. A 3000 fős újpátyi golffalu és megapláza az akkor Kovács Bence János által vezetett Grupo Milton nevéhez fűződik.

A társaság az ún. spanyol módszert honosította meg Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy a társaság jó helyismerettel, és mindkét politikai oldallal kíváló kapcsolatokkal rendelkező lobbistája óriásberuházások ígéretével olcsón szerez meg önkormányzati tulajdonú szántóföldeket, sőt természetvédelmi területeket, amiket később az önkormányzat belterületté minősít - önmagában milliárdos hasznot hajtva a befektetőknek (és az önkormányzati képviselőknek).

A Grupo Milton valójában a Sedesa spanyol ingatlenfejlesztő cégnek hajtott fel üzleteket. Pécsett százmilliárdos, azóta feledésbe ment fejlesztések ígéretével vásároltak önkormányzati ingatlancsomagot, Székesfehérváron pedig a 2010-es önkormányzati választások után is sikerült belterületté minősíttetniük egy 121 hektáros földterületet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!