Mennyit engedett Matolcsy a Hiteltársulásnak?

Mennyit engedett Matolcsy a Hiteltársulásnak?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu

Újabb konzultációt tartott kedden Matolcsy György a Hiteltársulás nevű civil kezdeményezés vezetőjével.

Újabb konzultációt tartott kedden Matolcsy György a Hiteltársulás nevű civil kezdeményezés vezetőjével.

Továbbra is közös munkacsoportban keresi a bajba jutott devizahiteleseken segítő megoldásokat a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Hiteltársulás. A civil kezdeményezés eddig több mint 2 000 javaslatot gyűjtött össze, amelyeket átadtak Matolcsy György miniszternek. Következő lépésként a közös szakmai stáb megvizsgálja a beérkezett ötleteket. Azt nem tudni, hogy engedett-e valamit a miniszter korábbi, igen merev állsápontjából.

©

Doubravszky György, a Hiteltársulás szervezője elmondta, sikeres volt a találkozó, amelyen elvi egyetértés született például a Webbank létrehozásáról. A társulás elképzelése szerint ebben a magyar állam 49 százalékos, a civilek, magánemberek pedig 51 százalékos tulajdonnal rendelkeznek majd. A szervező találkozón kérte azt is, hogy a kormány vagy a Pénzügyi Szerveztek Állami Felügyelete alakítson ki egy egységes végtörlesztési nyomtatványt, ami minden bankban egyformává teszi ezt a dokumentumot.

A végtörlesztés bejelentésének végső, december végi dátumát nem szabad módosítani, ám véleménye szerint a végtörlesztésre szabott 60 napos határidőt meg kellene hosszabbítani. Azért, hogy azok is tudjanak végtörleszteni, akik forinthitelből tennék ezt.

Hozzászólások