szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Pintér Sándor - 2012-es vagyonnyilatkozata szerint - több budapesti és vidéki ingatlan tulajdonosa, ebben nem volt...

©

Pintér Sándor - 2012-es vagyonnyilatkozata szerint - több budapesti és vidéki ingatlan tulajdonosa, ebben nem volt változás a tavalyi beszámolójához képest. A belügyminiszternek továbbra is több lakóingatlana van a II. kerületben, ahol többek között egy 400 négyzetméteres ház és a hozzá tartozó 2.246 négyzetméteres telek tulajdonosa, de van egy 224 négyzetméteres siófoki háza, valamint egy 155 négyzetméteres lakása a VII. kerületben is - derül ki most nyilvánosságra hozott és a tavaly december végi állapotokat tükröző vagyonbevallásából.

Ezeken kívül Csömörön tulajdonol egy zárt kertes ingatlant, valamint rendelkezik több hektár szántóval, egy több mint kétezer négyzetméteres sarudi külterületi ingatlannal, vannak garázsai, továbbá Szihalmon egy 150 és egy 70 négyzetméteres nyaraló tulajdonosa, de van nyaralója Szigetmonostoron is. A belügyminiszter továbbra is egy Wartburg típusú személygépkocsival rendelkezik, amelyet 1995-ben örökölt.

A tavalyi vagyonnyilatkozathoz képest változás, hogy a belügyminiszter a megtakarításai között feltüntet egy 91 milliós illetve egy 94 millió forint értékű diszkont kincstárjegy csomagot, valamint egy 755 ezer dolláros és egy 717 ezer eurós devizamegtakarítást.

Míg tavaly a miniszter lakossági folyószámláján lekötött betét egyenlege 278 millió forint volt, a látra szóló egyenleg pedig 38 millió forint, az idei vagyonnyilatkozata szerint lakossági folyószámlájának zárolt látra szóló egyenlege 22 millió forint, látra szóló egyenlege pedig 2 millió forintra változott. Emellett a tárcavezető nyilatkozatából az is kiderül, hogy Pintér Sándor 426 millió forint értékben nyújtott családi, baráti kölcsönt, emellett 1 milliárd forint cégei értékesítéséből származó követelése van. Ugyanakkor törlesztette a 2011-es vagyonnyilatkozatban szereplő 200 millió forintos, ingatlan vásárlására felvett pénzintézeti kölcsönét is, ebből a tartozásból a 2012-es nyilatkozat szerint 8,5 millió forint maradt. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!