Tetszett a cikk?

Az országos rendőrfőkapitány elrendelte egyes kiemelt objektumok és nagykövetségek fokozott védelmét, s fokozott ellenőrzést rendelt el a határőrség országos parancsnoka is - jelentette be Lamperth Mónika belügyminiszter az iraki háború megkezdése miatt összehívott nemzetbiztonsági kabinet ülését követően. Medgyessy Péter miniszterelnök szerint az ország biztonságát, a családok nyugalmát "a tőlünk távol zajló háború" nem veszélyezteti.

A kormány a kötelező óvatosság alapján megtette azokat az intézkedéseket, amelyek a jövőben is biztosítják az ország nyugalmát - közölte a miniszterelnök a nemzetbiztonsági kabinet és az úgynevezett kis kabinet csütörtök reggeli ülését követően. Az ország és a lakosság biztonsága mindenek felett áll, nem politikai és végképp nem pártpolitikai ügy - mutatott rá a kormányfő, megismételve: Magyarország nem részese a fegyveres konfliktusnak, nem visel háborút és a kormány nem küld magyar katonákat Irakba.
Lamperth Mónika belügyminiszter, akinek az országos hatáskörű rendészeti szervezetek csütörtök reggel jelentést tettek intézkedéseikről, közölte: a megerősített határőrizet fokozott ellenőrzést jelent a határokon, illetve az ország belső területén végzett, úgynevezett mélységi ellenőrzések tekintetében is; az utcákon több rendőr járőrözik. Lamperth Mónika csütörtök délután telefonon egyeztet a fővárosi és a megyei védelmi bizottságok elnökeivel, akiket tájékoztat a kötelező óvatosság okán elrendelt intézkedésekről. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!