Tetszett a cikk?

Kiskorúak megrontásának gyanúja miatt a rendőrség őrizetbe vett egy kunszentmiklósi férfit, aki az MTI értesülése szerint azonos Malinák Árpád önkormányzati képviselővel. A férfit, aki január végén előzetes letartóztatása alatt tette le a képviselői esküt, nem jogerősen két év három hónap börtönbüntetésre ítélte az első fokon eljáró kecskeméti bíróság polgári szolgálatos katonák illetményének visszatartásáért.

Az őrizetbe vett férfi a feljelentések szerint három 13 éves fiút lakására csalt, pornófilmeket vetített nekik, majd fajtalankodott velük - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. "A gyanúsított M. Árpád, aki a Kiskunsági Kulturális Egyesület kunszentmiklósi székházában ebben a hónapban ismerkedett meg a kiskorúakkal, s azzal az indokkal csalta fel lakására, hogy a teljes jogú egyesületi tagságukat megbeszéljék" - mondta Hortobágyi István őrnagy. M. Árpád előzetes letartóztatására a rendőrség javaslatot tesz.
A kecskeméti bíróság elsőfokú ítéletének kihirdetése napján - idén április 11-én - Malinák Árpád 2002. október 14-e óta tartó előzetes letartóztatása megszűnt. A férit az ügyészség azzal vádolta, hogy az általa vezetett Kiskunsági Ifjúsági és Kulturális Egyesületben 2000. szeptember óta két éven át 14 polgári szolgálatos katonát csak papíron foglalkoztatott, illetményük visszatartása ellenében. Az első fokon eljáró bíróság bűnösnek mondta ki a képviselőt, akit vesztegetés, csalás és okirathamisítás miatt ítélt el. A nem jogerős ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a védők enyhítésért fellebbeztek. A másodfokú eljárás kezdetének időpontja még nem ismert. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rátóti Zoltán a Színművészeti átalakításáról: „Nem a vérengzés a cél”

Rátóti Zoltán a Színművészeti átalakításáról: „Nem a vérengzés a cél”

Olyasmi történhet Fehéroroszországban, amire még sohasem volt példa

Olyasmi történhet Fehéroroszországban, amire még sohasem volt példa

Ez a térkép nagyon jól fog jönni a tengerszint-emelkedés kiszámításához

Ez a térkép nagyon jól fog jönni a tengerszint-emelkedés kiszámításához