A Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa gondatlan államtitoksértés vádja alól viszont felmentette Bácskai János dandártábornokot.

A vád szerint a nemzetbiztonsági tiszt - aki jelenleg a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ felfüggesztett főigazgatója - bűnpártolást követett el tavaly nyáron azzal, hogy bár rendelkezett információkkal a Kulcsár Attila, a K and H Equities brókere által elkövetett bűncselekményekről, fellépett annak érdekében, hogy a terhelő iratok ne kerüljenek a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének birtokába.Az államtitoksértést az ügyészség szerint azzal követte el a vádlott, hogy a munkahelyéről hazavitt egy szigorúan titkos minősítésű iratot, és azt az íróasztalán találták meg a Kulcsár-ügyben házkutatást tartó katonai ügyészek.Vádbeszédében az ügyész felfüggesztett szabadságvesztést illetve lefokozást indítványozott. A védő ugyanakkor a vád megalapozatlansága miatt felmentést kért.Ezek után a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa hivatali visszaélésben bűnösnek találta, ezért lefokozással sújtotta, ugyanakkor felmentette a gondatlan államtitoksértés vádja alól Bácskai János dandártábornokot.

(MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Varázslatos színekkel búcsúzott a szerda

Varázslatos színekkel búcsúzott a szerda

Tarlós lépett, jövő szerdán meneszthetik a BKK vezérigazgatóját

Tarlós lépett, jövő szerdán meneszthetik a BKK vezérigazgatóját

Egyre több város vezette be a plakátadót

Egyre több város vezette be a plakátadót

Nálunk is okosabban költ bankkártyánk

Nálunk is okosabban költ bankkártyánk

Kigyulladt egy busz Budapesten, egy utas le is videózta

Kigyulladt egy busz Budapesten, egy utas le is videózta

Böjte Csabával fog imádkozni Ferenc pápa Csíksomlyón

Böjte Csabával fog imádkozni Ferenc pápa Csíksomlyón