Tetszett a cikk?

A Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa gondatlan államtitoksértés vádja alól viszont felmentette Bácskai János dandártábornokot.

A vád szerint a nemzetbiztonsági tiszt - aki jelenleg a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ felfüggesztett főigazgatója - bűnpártolást követett el tavaly nyáron azzal, hogy bár rendelkezett információkkal a Kulcsár Attila, a K and H Equities brókere által elkövetett bűncselekményekről, fellépett annak érdekében, hogy a terhelő iratok ne kerüljenek a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének birtokába.Az államtitoksértést az ügyészség szerint azzal követte el a vádlott, hogy a munkahelyéről hazavitt egy szigorúan titkos minősítésű iratot, és azt az íróasztalán találták meg a Kulcsár-ügyben házkutatást tartó katonai ügyészek.Vádbeszédében az ügyész felfüggesztett szabadságvesztést illetve lefokozást indítványozott. A védő ugyanakkor a vád megalapozatlansága miatt felmentést kért.Ezek után a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa hivatali visszaélésben bűnösnek találta, ezért lefokozással sújtotta, ugyanakkor felmentette a gondatlan államtitoksértés vádja alól Bácskai János dandártábornokot.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zöld rendszámos Kiák tesztje: szabadidőautó a kombi ellen

Zöld rendszámos Kiák tesztje: szabadidőautó a kombi ellen

Végső búcsút vettek Sir Captain Tom Moore-tól

Végső búcsút vettek Sir Captain Tom Moore-tól

Fennállt a bűnismétlés veszélye, letartóztatták az SZFE-maszk miatt késelő férfit

Fennállt a bűnismétlés veszélye, letartóztatták az SZFE-maszk miatt késelő férfit