szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szombaton hazaérkezett Srí Lankáról az a magyar orvoscsoport, amely a sziget délnyugati részén fekvő, szökőár sújtotta Galle városban teljesített szolgálatot.

A mentőcsapat december 28. és január 7. között vett részt a sérültek ellátásában, a fertőző betegségek megelőzésében és a kiszállított segélyadományok elosztásában.

Az orvoscsoport civil mentőszervezetek tagjaiból állt össze, a Fővárosi Központi Rendeltetésű Mentőszervezet, a Magyar Mentőcsoportok Szövetsége és a Pannon Mentőkutyás Alapítvány képviselőiből. A mentőcsoport vezetését Jackovics Péter orvos hadnagy végezte, aki érkezésekor azt mondta: "legmegrázóbb élményünk az volt, amikor gyerekekkel kellett foglalkoznunk, és egymás után jöttek olyan gyerekek, akik elveszítették szüleiket".

Hozzátette: a legtöbben szúrt, vágott sebekkel, illetve asztmatikus betegségekkel fordultak a csoport tagjaihoz. Elmondta, hogy a legnagyobb nehézséget a pszichés hatások jelentették: a látvány, a hangok, a szagok és az a többezres tömeg, amely állandóan az orvosi sátor körül tolongott. Az orvoscsoport napi 18-20 órát dolgozott.

A Malév bangkoki charterjáratával érkező mentőcsapatot Lamperth Mónika belügyminiszter, Somogyi Ferenc külügyminiszter, illetve a mentőcsapat és a segélyszállítmány biztosításában együttműködő tárcák és szervezetek vezetői, illetve képviselői fogadták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

A Srí Lanka-i Galle-ba indul tovább a magyar orvoscsoport

Pénteken reggel indul Srí Lanka katasztrófa sújtotta délnyugati részébe a magyar kormány által akkreditált mentőalakulat - közölte a csoport vezetője a helyszínről telefonon az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtótájékoztatóján.

MTI Világ

Magyar orvosok és ápolók utaznak a térségbe

Gyógyszereket, kötszereket, fertőtlenítő anyagokat visz magával az a tíztagú magyar katasztrófavédelmi, egészségügyi csoport, amely este hat órakor indul Ferihegyről Srí Lankára - közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője kedden.

Hibának tűnhet, de funkció: a YouTube-on máshogy kell beletekerni a videókba

Hibának tűnhet, de funkció: a YouTube-on máshogy kell beletekerni a videókba

Történik valami Dél-Koreában, már 13-an haltak meg azok közül, akik influenzaoltást kértek

Történik valami Dél-Koreában, már 13-an haltak meg azok közül, akik influenzaoltást kértek

Hétszeresére nőtt tavalyhoz képest az államháztartás hiánya szeptemberben

Hétszeresére nőtt tavalyhoz képest az államháztartás hiánya szeptemberben