szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kormány szándékaival ellentétes, hogy a múltbeli titkosszolgálattal kapcsolatban újabb és újabb listák kerülnek elő - mondta a kormányszóvivő pénteken a hvg.hu-n megjelent listával kapcsolatban.

"A kormány és a miniszterelnök továbbra is azt gondolja, hogy újra és újra előkerülő listák megjelentetése kicsinyes, rosszindulatú szándék" - szögezte le Batiz András. A hvg.hu-n  megjelent listával kapcsolatban kifejtette: "tájékozódni kell, megnézni, hogy a lista sért-e nemzetbiztonsági érdekeket, esetleg államtitkot".

A szóvivő hozzátette: ezt a vizsgálódást Tóth András, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításában közreműködő államtitkár utasítására fogják elvégezni. Batiz András szerint a cél az, hogy egy törvény keretei között mindenkinek lehetősége legyen szembenézni a múlttal, és azt egyszer és mindenkorra le lehessen zárni. Ehhez - mint mondta - a parlament szavazása, döntése szükséges, utána mindenki számára lehetővé kell tenni, hogy hozzáférjen az adatokhoz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

A III/III. központi állománya: nevek, beosztások, rendfokozatok

Kik szervezték be a hálózati személyeket? Kik működtették az állambiztonság rendszerét? A hvg.hu most azoknak az állambiztonsági tiszteknek és főtiszteknek a nevét sorolja fel, akik 1989-ben a BM III/III. Csoportfőnökség központi állományának tagjai voltak és a megyei osztályokat vezették.

Eladná az Adidas a Reebokot

Eladná az Adidas a Reebokot

Nagyon rossz koronavírus-adatok jöttek Csehországból

Nagyon rossz koronavírus-adatok jöttek Csehországból

Kiszámolták, melyik az olcsóbb: az agglomerációból ingázni Budapestre vagy a fővárosban lakást venni

Kiszámolták, melyik az olcsóbb: az agglomerációból ingázni Budapestre vagy a fővárosban lakást venni