szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Koreai Köztársaság egyik vezető felsőoktatási intézménye, a Hankuk Egyetem politikatudományi díszdoktorává avatták szerdán Gyurcsány Ferenc kormányfőt háromnapos hivatalos dél-koreai látogatásának első napján.

A magyar miniszterelnököt a Hankuk doktori képzésért felelős vezetője méltatta, majd An Bjung Man rektor nyújtotta át az elismerést a távol-keleti ország fővárosától, Szöultól 60 kilométernyire délre fekvő Jonginban emelt egyetemi épületben. Az alkalomra talárt öltő magyar kormányfő kitüntette a több mint 40 milliós távol-keleti ország öt legjobb felsőoktatási intézménye között számon tartott Hankuk Egyetem első emberét.

Az egyetem egyik előadójában rendezett rövid ünnepségen, amely előtt a hangszórókból Johannes Brahms 5. magyar tánca szólt, a magyar küldöttség tagjain kívül jelen volt számos ország diplomatája, az egyetem oktatói kara, valamint sok diákja. A ceremónia után az egyetem magyar szakos hallgatói magyar népi táncokat és egy népszerű magyar televíziós sorozat főcímdalát adták elő, majd a miniszterelnök és az egyetemi vezető közösen elültettek egy fát az egyetem bejárata előtt.

Gyurcsány Ferenc és kísérete – Somogyi Ferenc külügyminiszter, Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, valamint számos üzletember – helyi idő szerint délután felkeresi a Samsung Electronics konszern televíziókat és lapképernyőket előállító leányvállalatának, a Samsung SDI-nak a Szöultól 90 kilométernyire délre fekvő Csonanban épült gyárát.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kult

Újabb húsz magyarnak ítélték oda a Világ Igaza kitüntetést

A több mint ötszáz eddigi magyar kitüntetett után újabb húsz magyar embernek - közülük tizenhétnek posztumusz - ítélte oda a Világ Igaza kitüntetést a jeruzsálemi Jad Vasem Intézet. A kitüntetésben olyan, nem zsidó származású emberek részesülhetnek, akik a vészkorszak idején - sokszor életük kockáztatásával - minden ellenszolgáltatás nélkül mentették az üldözötteket.

Duma Aktuál: Annyi benzint számolt el egy kamupárt, hogy multipontokért kapott egy kutat is

Duma Aktuál: Annyi benzint számolt el egy kamupárt, hogy multipontokért kapott egy kutat is

Szivárog a kőzetminta, ezért már ma nekiáll az OSIRIS-REx űrszonda a bespájzolásnak

Szivárog a kőzetminta, ezért már ma nekiáll az OSIRIS-REx űrszonda a bespájzolásnak

Orbán koronavírustesztjéről kérdeztünk, semmitmondó választ kaptunk a sajtófőnökétől

Orbán koronavírustesztjéről kérdeztünk, semmitmondó választ kaptunk a sajtófőnökétől