szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Honvédség is részt vesz a Veszprém és Herend között kisiklott MÁV tehervonat mentésében.

A minisztérium közleménye szerint kedden, a késő esti órákban egy VT-72 típusú harckocsi vontatóval kísérelték meg elhárítani a kialakult vasúti válsághelyzetet.

Havril András vezérezredes, vezérkari főnök a MÁV vasútbiztonsági főosztály vezetőjének külön kérésére határozott arról, hogy a hétfőn hajnalban Veszprém és Herend között az esőzés miatt kisiklott szerelvényeket katonai segítséggel próbálják meg eltávolítani a sínekről.

Magyar Honvédség tatai Hunyadi Mátyás harckocsi zászlóaljától a kedd esti órákban indult útnak egy VT-72 típusú harckocsi vontató, amelytől azt remélik, hogy a kialakult vasúti válsághelyzetet - több helyi érdekeltségű járat szüneteltetése mellett két InterCity járat sem közlekedik - elhárítja - olvasható a minisztérium tájékoztatójában.

Tíz vaslemezzel rakott teherkocsi hétfőn hajnalban siklott, amikor a szerelvény egy megsüllyedt pályaszakaszra futott. A baleset óta Veszprém és Herend között vonatpótló autóbuszok szállítják a helyi járatok utasait.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Kisiklott a 4-es villamos a Moszkva téren

Kisiklott a 4-es villamos egyik szerelvénye a budapesti Moszkva téren; a balesetben senki nem sérült meg - közölte a BKV fődiszpécsere, Mihálszky Gábor.

Itthon

Kisiklott egy vonat a Déli pályaudvaron

A vonat az ötödik vágányon haladt, amikor ismeretlen okból letért a sínekről, és áttörte a vágány ütközőbakját - közölte a Mávinform. Személyi sérülés nem történt.

MTI Itthon

Megint kisiklott egy villamos a Moszkva téren

Kisiklott a 4-es villamos egyik szerelvénye a budapesti Moszkva téren kora délután; a helyreállítás után azonban újabb kisiklás történt. A balesetekben senki nem sérült meg. Jelenleg a tartalék vágányt használják.

Halálos baleset történt a 84-es úton

Halálos baleset történt a 84-es úton

Óriási bálnatetemet vontattak Nápolyba

Óriási bálnatetemet vontattak Nápolyba

Meghalt Gernot Langes-Swarovski, aki naggyá tette a céget

Meghalt Gernot Langes-Swarovski, aki naggyá tette a céget