szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A következő Országgyűlésnek újra kell tárgyalnia az ügynöktörvényt – mondta Gyurcsány Ferenc, aki szerint az alap az MSZP által benyújtott törvényjavaslat kellene, hogy legyen.

A miniszterelnök az alapításának 250. évfordulóját ünneplő Magyar Országos Levéltárban tett látogatása után kifejtette: az Országgyűlés előtt van egy "félig kész törvényünk", amelyet a parlament elfogadott, de az Alkotmánybíróság bizonyos rendelkezéseit megsemmisítette.

Mint mondta, azt támogatja, hogy az egyeztetések annak a törvényjavaslatnak az alapján kezdődjenek újra, amelyet az MSZP frakciója nyújtott be.

A mindenkori központi kormányzat iratait őrző, a budavári Bécsi kapu téren található intézmény március 1-jén ünnepli alapításának évfordulóját; a kormányfő ebből az alkalomból tett látogatást az intézményben, ahol zárt ajtók mögött tárgyalt a főigazgatóval is.

A kormányfő az eszmecsere utána a sajtót úgy tájékoztatta, hogy a levéltár "három kihívás" előtt áll: az iratok tárolásához bővíteni kell a már meglévő óbudai raktárépületet; digitalizálni kell egy sor anyagot az állagromlás megelőzésére, és fel kell újítani az első világháború alatt emelt budavári épületet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Alkotmányellenes az ügynöktörvény

Az Alkotmánybíróság a törvény második és nyolcadik szakaszát találta alkotmányellenesnek. Az adatvédelmi ombudsman szerint nincs szükség új törvényre.

Hét nap

ÜGYNÖKTÖRVÉNYSTART

Bár a parlament hétfőn - 194 igen, 6 MDF-es nem és 129 fideszes tartózkodás mellett - elfogadta az ügynöktörvény...

hvg.hu Itthon

Mádl kifogásolja az ügynöktörvényt

Mádl Ferenc köztársasági elnök a mai napon megküldte véleményezésre az ügynöktörvény módosításáról szóló törvényt az Alkotmánybíróságnak, mivel szerinte a törvény több szabálya ellentétes az alkotmánnyal.

De mit csinálnak egy boldogság- és egy jógaminisztériumban, amit Matolcsy felvetett követendő példaként?

De mit csinálnak egy boldogság- és egy jógaminisztériumban, amit Matolcsy felvetett követendő példaként?

Almát rendelt a Tescóból a brit férfi, egy iPhone SE-t talált a csomagjában

Almát rendelt a Tescóból a brit férfi, egy iPhone SE-t talált a csomagjában

Operatív törzs: Megjött az első Janssen-szállítmány, most tetőzik a harmadik hullám

Operatív törzs: Megjött az első Janssen-szállítmány, most tetőzik a harmadik hullám