szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Vöröskereszt a Magyar Postával közösen kíván segítséget nyújtani a bajba jutottaknak az ország minden postáján megtalálható "Árvízkárosultakért" feláras bélyeg megvásárlási lehetőségével.

A 127 forintért megvásárolható bélyegből a Magyar Posta Zrt.100 forintot utal át Magyar Vöröskereszt elkülönített számlájára, míg 27 forint bérmentesítésre, levél feladására használható fel. A bélyeg minden postán megvásárolható.

A Magyar Vöröskereszt és a Magyar Posta tavaly, hasonló kezdeményezésekor az állampolgárok az "Árvízkárosultakért" bélyeg megvásárlásával több millió forinttal segítettek a bajba jutottakon.

Az "Árvízkárosultakért" feláras bélyeget 1997-ben bocsátotta forgalomba a Magyar Posta. Aki megvásárolja az "Árvízkárosultakért" bélyeget, a felárral a természeti katasztrófa sújtottjait támogatja. A befolyt összeget a Magyar Posta a Magyar Vöröskeresztnek utalja át. A segélyszervezet a felárból befolyó adományokkal a bajba jutottak támogatja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Újabb kitelepítések a belvíz miatt

Újabb 34 embert kellett kitelepíteni a belvíz miatt péntek óta az ország több településéről; a vízzel borított területek nagysága pedig már eléri a 213 hektárt - közölte szombaton az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

MTI Itthon

Lamperth: van elég pénz belvízre

A védekezéshez szükséges valamennyi feltétel – pénz, eszközök, szakemberek – rendelkezésre áll, az önkormányzatok, a katasztrófavédelem és a vízügyi igazgatóságok pedig mindent megtesznek a belvíz elhárításáért - mondta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Védelmei Bizottság Kunhegyesre kihelyezett ülését követően Lamperth Mónika belügyminiszter.

MTI Itthon

Apad a Kraszna, nő a belvíz Szabolcsban

Tizenkét centimétert apad egy nap alatt a Kraszna, ahol továbbra is harmadfokú az árvízvédelmi készültség, míg a belvízzel elöntött terület nagysága 200 hektárral nőtt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a nyíregyházi Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság sajtóreferense pénteken.

MTI Itthon

Árvízvédelmi készültség a Körösökön

A Fekete-Körös és a Berettyó után a Sebes-Körös alsó szakaszán is első fokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (KÖRKÖVIZIG).

MTI Itthon

Újabb 13 embert kellett kitelepíteni a belvíz miatt

Újabb 13 embert kellett kitelepíteni, így eddig összesen 208 embernek kellett elhagynia az otthonát a belvíz miatt; jelenleg 242 ezer hektár van víz alatt - közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője péntek reggel.