szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Súlyos közlekedési balesetet szenvedett a Komássy Ákos, a Fiatal Baloldal (FIB) elnöke. Vele utazó munkatársa még súlyosabban sérült, és az éjszaka folyamán elhunyt.

Komássy Ákos egy Debrecenben tartott politikai rendezvény vendége volt. A Budapest irányába tett visszaút során kocsija súlyos balesetet szenvedett. A FIB elnökének állapota súlyos. Utastársa, a Fiatal Baloldal országos irodájában dolgozó munkatársa még súlyosabb sérüléseket szenvedett, és az éjszaka folyamán elhunyt. A FIB őt saját halottjának tekinti - olvasható a szervezet közleményében.

"Az ügyben rendőrségi eljárás folyik. Annak lezárultáig, illetve amíg újabb fejlemények nem történnek, nem tudunk, és nem kívánunk egyebet mondani. Ezúton megkérünk mindenkit, hogy ezt tartsa tiszteletben" - olvasható a közleményben.

A közlemény hangsúlyozza, hogy az országgyűlési választások második fordulójáig a FIB minimálisra csökkenti központi tevékenységét. Az elengedhetetlen, operatív feladatokat a szervezet alelnökei által vezetett operatív testület látja el.

Gálik Viktória, az autópálya-rendőrség szóvivője azt közölte, hogy az M3-as autópálya Budapest felé tartó oldalán éjszaka Mogyoród térségében a 24-es kilométernél egy szabályosan haladó kamionba hátulról belerohant egy személygépkocsi, majd megpördült és a szalagkorlátnak ütközött. Az autóba ezután beleszaladt egy kisteherautó.

A gépkocsivezetőt és utasát tűzoltók szabadították ki a személyautóból, mindketten súlyos, életveszélyes sérülést szenvedtek. Az utas, egy 25 éves nő a kórházba szállítás közben életét vesztette. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a baleset akkor történt, amikor egy teherautó a benzinkúttól kikanyarodott az útra.

Szijjártó Péter, a Fidelitas elnöke, a Fidesz szóvivője az MTI-nek nyilatkozva őszinte részvétét fejezte ki az elhunyt családjának és a FIB-nek. Mint mondta: megrendüléssel vették tudomásul Komássy Ákos balesetét, és mielőbbi gyógyulást kívánnak.

Almássy Kornél, az Ifjúsági Demokrata Fórum (IDF) elnöke elmondta: az IDF tagsága megdöbbenéssel fogadta a baleset hírét. Hozzátette: Komássy Ákos munkatársa családjának őszinte részvétüket fejezik ki, Komássy Ákosnak pedig mielőbbi felgyógyulást kívánnak.

Az SZDSZ Új Generáció közleményben fejezte ki megdöbbenését: "Tragikus és lesújtó egy fiatal halála - az Új Generáció részvéttel van a fiatal családja, és a FIB iránt. Kedves Ákos! Neked mielőbbi gyógyulást kívánunk. Sok közös feladatunk van még, melyben a Te részvételed is szükséges. Reméljük, minél hamarabb felépülsz."


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Háromszoros olimpiai bajnok súlyos balesete

Súlyos térdsérülést szenvedett síelés közben Georg Hackl, a németek háromszoros olimpiai bajnok szánkósa, aki a februári torinói téli játékok után visszavonult.

Dunaferr: Ukrán érdekcsoport próbálja szétzilálni a vállalat irányítását

Dunaferr: Ukrán érdekcsoport próbálja szétzilálni a vállalat irányítását

Még karácsony előtt mesterséges ember érkezhet a Galaxy telefonokra

Még karácsony előtt mesterséges ember érkezhet a Galaxy telefonokra

Radar360: Fókuszban a Szájer-ügy

Radar360: Fókuszban a Szájer-ügy