szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Június elsejétől minden kedd teljes női nap lesz a Rudas gyógyfürdőben - derült ki a főpolgármesteri hivatal sajtóközleményéből.

A döntés azt követően született, hogy Demszky Gábor főpolgármester a szerdai nap folyamán áttekintette a Rudas fürdő látogatási statisztikáit Horváth Gáborral, a Budapest Gyógyfürdő és Hévizei Rt vezérigazgatójával, Fekete Lászlóval a Budapesti Turisztikai Hivatal vezetőjével, valamint annak a civil kezdeményezésnek a képviselőivel, akik tavaly decemberben kifogásolták, hogy a nemrégiben felújított Rudas gyógyfürdőt kizárólag férfiak használhatták. 

A civil szervezet múlt év végi petíciója nyomán Demszky Gábor kezdeményezte, hogy 2006. januárjától, három hónapon keresztül hetente kétszer fél nap csak a nők vehessék igénybe a fürdő szolgáltatásait, és egyben ígéretet tett arra, hogy a három hónapos próbaidő lejárta után az összes érintett részvételével közösen döntenek arról, miképp alakuljon a továbbiakban a Rudas nyitva tartása. 

Az új rend lehetővé teszi, hogy a nők ezentúl a hosszú távú kedvezményes bérleteket is igénybe vegyék, illetve üdülési csekkel  fizessenek. A Turisztikai Hivatal vezetője ígéretet tett arra, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel a belföldi és külföldi turisták körében is népszerűsítik Európa egyik legrégebbi fürdőjének új, nőknek szóló szolgáltatását. 

Az első teljes női nap, amikor reggel hattól este nyolcig kizárólag nők látogathatják a Rudast, 2006. június 6-án, kedden lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Rudas: többmilliós veszteség a női nap miatt

Négy millió forint körüli vesztesége származott az első egy hónapban a Budapest Gyógyfürdői Rt.-nek abból, hogy kedden és csütörtökön fél napig csak a nők használhatják a Rudas fürdőt - nyilatkozta Mogyorósi Ferenc, a cég osztályvezetője.

MTI Itthon

December 1-jén nyit a Rudas gőzfürdő

December 1-jén nyit, a jövő héten kezdődő műszaki átadást és a próbaüzemet követően, a felújított Rudas fürdő török kori műemlék gőzrészlege - nyilatkozta a Budapest Gyógyfürdői Rt. vezérigazgatója.

A NAV akár el is engedheti a tb-tartozást

A NAV akár el is engedheti a tb-tartozást

Baljós hírek az idei nemzetközi fesztiválszezonról: másodszor is elmarad két fontos rendezvény

Baljós hírek az idei nemzetközi fesztiválszezonról: másodszor is elmarad két fontos rendezvény

Irodalom és cancel culture: Nyáry Krisztián a kötelezőkről és a vitakultúráról

Irodalom és cancel culture: Nyáry Krisztián a kötelezőkről és a vitakultúráról