szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közrefogták a rendőrök a Herczegprímás utca és az Erzsébet téri Gödör közti szakaszt. Már több mint négy mentőautó érkezett a helyszínre, ahol megjelent a az érdeklődők között Sebeők János.

Úgy tűnik sikerül a rendőröknek bekeríteniük a tüntetőket, kordont állítottak fel az Herczegprímás utca és az Erzsébet téri gödör közti szakaszon.

Csatatérré változott a budapesti Bajcsy-Zsilinszky út Erzsébet tér felőli oldala, ahol a rendőrök újabb és újabb "hullámban" könnygázgránátokat és gumilövedékeket lőnek ki. A rendőrök a Deák téri evangélikus templomig szorították a tüntetőket, akiket folyamatosan a helyszín elhagyására szólítanak fel. A templomnál a díszburkolat elkészítéséhez sok macskakövet tárolnak, a tüntetők ezekből próbálnak barikádokat építeni.
   
A rendőrség továbbra is "üzemben" tartja a vízágyúkat, amelyek kék és zöld folyadékot lőnek ki a demonstrálókra. A tüntetők kővel dobálják a rendőröket, akik visszadobják a köveket a tüntetőkre. A rendőrökkel összecsapók között feltűnően sok bőrfejű, illetve arcát sállal, maszkkal eltakaró fiatal látható. Ezek mindent törnek-zúznak, ami a kezük ügyébe kerül. A metró közlekedik a Deák tér alatt, de a felszínen nem jár semmilyen tömegközlekedési eszköz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Bekeríthetik a tüntetőket az Erzsébet téren

Könnygázgránátot dobtak az Erzsébet téri parkba, a park mögött pedig rendőrök sorakoznak. Feltehetően az a céljuk, hogy bekerítsék a tüntetőket. A sebesültek száma eddig ismeretlen, mindössze egy mentőautó érkezett, a rendőrök tanácstalannak tűnnek.

300 milliónyi hamis potencianövelőt foglaltak le egy XXII. kerületi raktárban

300 milliónyi hamis potencianövelőt foglaltak le egy XXII. kerületi raktárban

MIR-19 néven jöhet az orosz koronavírus-gyógyszer

MIR-19 néven jöhet az orosz koronavírus-gyógyszer

Károly herceg meleg szavakkal emlékezett az apjára

Károly herceg meleg szavakkal emlékezett az apjára