szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

“Mit NE vásároljunk? Itt az újracsomagolt termékek négyszázas listája!” – ezzel a szöveggel terjed az interneten egy több oldalas lista azokról az élelmiszerárukról, amelyeket állítólag az élelmiszerbotrányba keveredett cég meghamisított, azaz átcimkézett. Bár a lista valójában nem csak átcímkézett termékeket tartalmaz, az agrártárca időközben közzétette azt a listát, amelyen tényleg a meghamisított áruk vannak feltüntetve.

Az öt darab, egyenként egy oldalas pdf-fájlban látható lista fejlécén a Mega-Food Dis Kft. neve látható. Ez a társaság is tagja az élelmiszerhamisítási botrányba keveredett Mega cégcsoportnak. Az Pest Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomány igazgató-helyettese, Popolics László tegnap közölte, hogy a napokban közzéteszik az átcímkézett áruk listáját.

Kamuk nyomában
Interneten terjedő lánclevelek, átverések, legendák és azok leleplezése az Urban Legends oldalon. Tovább az oldalra!
„Az interneten terjesztett 5 oldalas pdf lista nem az átcímkézett termékeket tartalmazza, hanem a cég valamennyi, kb. 400 termékét. Ezekből mintegy 150 terméket címkéztek át. Ez utóbbi, tehát az átcímkézett termékek listáját a mai napra sikerült összeállítani” – közölte a hvg.hu megkeresésére szerda délelőtt Popolics László. Az agrártárca honlapján pedig már meg is jelent ez a lista, amelyen az élelmiszerek forgalmazójaként a M.E.G.A. Trade Kft., M.E.G.A. Trade DIS Kft., M.E.G.A. FOOD DIS Kft. valamelyike van feltüntetve.

Már nem a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, hanem a Nemzeti Nyomozóiroda folytatja az átcímkézett élelmiszerek ügyében indított büntetőeljárást. Az országos hatáskörű szerv bevonására azért van szükség, mert az élelmiszer-hamisítás több megyét érint, s az ügynek külföldi vonatkozásai is vannak. Lukácsi Zsuzsanna, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője tegnap közölte, hogy feltételezések szerint ukrán, izraeli, valamint osztrák tulajdonban lévő cégek raktáraiban tárolt élelmiszereket is átcímkéztek. A múlt héten már több raktári dolgozót is tanúként hallgattak meg az ügyben, ám a tulajdonosokat egyelőre még nem idézték be, és nem is körözik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Áprilisig számol kijárási korlátozásokkal a francia kormány

Áprilisig számol kijárási korlátozásokkal a francia kormány

Egyre több sportoló van a külügy körül, és egyre titokzatosabb, mit csinálnak

Egyre több sportoló van a külügy körül, és egyre titokzatosabb, mit csinálnak

A jegybank Monetáris Tanácsa: Ne ránk figyeljenek!

A jegybank Monetáris Tanácsa: Ne ránk figyeljenek!