Szombatra a Jobbik Magyarországért Mozgalom meghirdette a Magyar Önvédelem Napját. A parlamenten kívüli, radikálisan nacionalista párt országszerte tüntetéseket, illetve sajtótájékoztatókat tartott – mint honlapjukon fogalmaztak – „az SZDSZ és annak szélsőségesen magyar- és közösségellenes, intoleráns politikája ellen”. Munkatársunk a párt ceglédi sajtótájékoztatóján járt.

A ceglédi református nagytemplom kertjében rendezett sajtótájékoztatón Kökény Ferenc, a Jobbik helyi szervezetének alelnöke azt mondta: bár a kisebbik kormánypárt gyakran hivatkozik arra, hogy ő Kossuth és Batthyány szabadelvű politikájának méltó örököse, ez nincs így, s az SZDSZ egy szélsőséges párt. A médiatér, a kulturális és a gazdasági élet kulcspozícióira tör, a többségi magyarsággal szemben politikai hadjáratot folytat, a nemzeti attitűdöt, hagyományokat és kultúrát célozva rombolja az eredeti társadalom szervező erőit: a nemzetet és a családokat. Kökény hangsúlyozta: az SZDSZ üzleti alapon érdekelt a társadalom szétzüllesztésében és a népességfogyási tendenciákat erősíti. Hozzátette: a homoszexuális pároknak a párt által támogatott házasságkötési és gyermekvállalási joga a gyermekek egészséges fejlődéshez való jogát, a társadalom természetes reproduktív képességét ássa alá. Az alelnök úgy látja: az SZDSZ nagyüzemi módon szítja a társadalmi ellentéteket.

Jobbik: különben dühbe jövünk
Mindezek miatt a Jobbik az év hátralévő részében kampányt indít az SZDSZ ellen, s a kampány során minden törvényes eszközt bevetnek. „Forró őszt ígérünk az SZDSZ-nek!” – szögezte le Kökény Ferenc. A hvg.hu kérdésére az alelnök azt mondta: a mai SZDSZ nem liberális, s politikájának középpontjában nem a szabadság, hanem a szabadosság áll. (A Jobbik honlapja szerint az SZDSZ szélsőliberális.) Kökény hozzátette: Kossuth nem privatizálta volna az ország vagyonát. Úgy vélte: az SZDSZ egy törpepárt, amely uralja az országot, erőszakosan diktál a médiának, s rákényszeríti akaratát a nagyobbik kormánypártra is.

A homoszexuális párok esetleges örökbefogadási jogával kapcsolatban az alelnök hangsúlyozta: „Szomorú, hogy sok árva gyerek van, de úgy gondoljuk, hogy a gyerek egészséges fejlődésének nem tesz jót, ha két apával nő fel. Isten Ádámot és Évát teremtette, nem Ádámot és Jánost.” Úgy vélte: „Voltak, vannak és lesznek homoszexuálisok, de az elszomorító, hogy a leszűkült szavazóbázisú SZDSZ a saját érdekeinek megfelelően dróton rángatja őket. Emberként elfogadom a homokosokat, de tiltakozom az ellen, hogy a homoszexualitásukat kivigyék az utcára.”

Azzal kapcsolatban, hogy a sajtótájékoztatón elhangzottak mennyire képviselik a református egyház álláspontját, tekintve, hogy annak helyszíne a református nagytemplom kertje volt, Kökény nem kívánt nyilatkozni. Mint mondta: „kérdezze meg őket”.

Lizik Zoltán, a templom lelkipásztora sarkítottnak tartotta lapunk azon kérdését, hogy a Jobbik által képviselt politika tekinthető-e akár a Magyarországi Református Egyház, akár a ceglédi református gyülekezet hivatalos véleményének. A lelkész azt mondta: a Jobbik arra kérte a gyülekezetet, hogy a templomkertben tarthassa meg sajtótájékoztatóját, s erre ő minden további nélkül rábólintott. A hvg.hu kérdésére Lizik azt mondta: ha bármelyik másik párt – beleértve az SZDSZ-t is – szeretett volna sajtótájékoztatót tartani a templomkertben, a gyülekezet ahhoz is hozzájárult volna. Arra, hogy ő személy szerint mennyire azonosul a Jobbik politikájával, úgy válaszolt: „Nekem, mint lelkésznek, nem szabad politizálnom.” Hozzátette: a Jobbiknak a homoszexualitással kapcsolatos álláspontját nem ismeri. Saját véleménye szerint mindenkit – így a homokosokat is – föltétel nélkül szeretni, tisztelni és becsülni kell, ugyanakkor mindenkinek az Isten által adott törvények – köztük a Tízparancsolat – alapján kell élni. Az egyneműek házasságát a lelkész mélyen ellenezné. Mint fogalmazott: „A házasság szent dolog. Nem lehet tönkretenni vagy komédiává zülleszteni.”

Szegő Péter

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

OVB: diszkriminatív a Jobbik népszavazási kérdése

Az Országos Választási Bizottság (OVB) hétfőn este ismét elutasította a Jobbik Magyarországért Mozgalom országos népszavazási kezdeményezését, illetve hitelesítésre benyújtott aláírásgyűjtő ívet.

hvg.hu Itthon

Kiküldték a jobbikosokat a kendertüntetésről

A Margitszigeten zajló Million Marijuana March kendertüntetésén 6-7, nemzeti színű zászlós, valamint Jobbik feliratú pólót viselő fiatalember jelent meg. A szervezők felkérték őket, hogy távozzanak.

MTI Itthon

Elutasították a Jobbik népszavazási kezdeményezését

Formai okok miatt elutasította az Országos Választási Bizottság (OVB) hétfő esti ülésén a Jobbik népszavazási kezdeményezését; a párt azt akarja elérni, hogy egykori MSZMP- és KISZ-vezetők ne tölthessenek be magas szintű kormányzati tisztséget.

MTI Itthon

Új Generáció: szégyenletes és primitív volt a Jobbik akciója

Azok után, ami a szombati meleg felvonuláson és utána történt, Rogán Antal V. kerületi polgármesternek és Tarlós Istvánnak, a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjének el kell döntenie, továbbra is számítanak-e a Jobbik politikai támogatására és szavazataira; ez alapvető demokratikus kérdés - mondta Léderer András, az SZDSZ Új Generáció elnöke vasárnap.

MTI Itthon

Jobbik: nemzetközi pszichiáterek vizsgálják meg Gyurcsányt!

"A Jobbik Magyarországért Mozgalom a Nemzetközi Pszichiátriai Társasághoz fordul azzal a kéréssel, hogy vizsgálják meg Gyurcsány Ferenc elmeállapotát. Egyre több szakmabeli véleménye szerint az illető személy viselkedése annyira elüt a normálistól, hogy szükséges és sürgős feladat a mentális analízis" - jelentette ki Vona Gábor, a párt alelnöke a Kossuth téri tüntetésen.

MTI Itthon

Horthy Miklósra emlékezett a Jobbik

Horthy Miklós halálának 50. évfordulójára emlékezett a Jobbik Magyarországért Mozgalom vasárnap délután Budapesten a Március 15. téren; a közel másfél ezernyi emlékező egy fehér pej, dobszó és lovas huszárok felvezetésével a Szent István Bazilikától indult, hogy tisztelegjen Magyarország volt kormányzójának emléke előtt.

MTI Itthon

A Munkáspárt feljelentette a Jobbikot

Kegyeletsértési bűncselekményre hivatkozva a Magyarországi Munkáspárt 2006 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete feljelentette a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pártot az ügyészségen Nyíregyházán.

Itthon

A Fidesz és a Jobbik elhalasztja nagygyűlését

A Fidesz az önkormányzati választások utánra halasztja szeptember 23-ára tervezett nagygyűlését - jelentette be az ellenzéki párt elnökségének döntését Kövér László választmányi elnök csütörtökön, sajtótájékoztatón. A Fidesz kiszivárogtatta: a Nemzetbiztonsági Hivatal jelezte nekik, hogy bizonyos körök robbantásos merényletekre készültek. Mindezt két kormánytag is cáfolta. Petrétei József - más kormánypárti politikusokkal együtt - helyes döntésnek tartja a gyűlés elhalasztását, amelynek biztosítását alkotmányossági szempontból aggályosnak tartja az igazságügyi és rendsézeti miniszter.

Netes szupersztár lett egy kiskutya, akinek egy farok nőtt a homlokára

Netes szupersztár lett egy kiskutya, akinek egy farok nőtt a homlokára

„Ha legközelebb találkozunk, én biztosan halott leszek” – megszólalt a felismerhetetlenségig megvert nő

„Ha legközelebb találkozunk, én biztosan halott leszek” – megszólalt a felismerhetetlenségig megvert nő

"Mi az a Facebook?" – így zajlott Hasszán F. pere (videó)

"Mi az a Facebook?" – így zajlott Hasszán F. pere (videó)

Tévedésből vertek össze egy férfit Mátraderecskén

Tévedésből vertek össze egy férfit Mátraderecskén

Elkészült az ebola elleni első védőoltás

Elkészült az ebola elleni első védőoltás

Nagy Zsolt: "Taccsra tesznek, ha ellenvéleményed van"

Nagy Zsolt: "Taccsra tesznek, ha ellenvéleményed van"