szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A fegyelmi vizsgálat idejére eltiltották az önálló műtétek végzésétől és a szülések levezetésétől is azt az orvost, aki egy szentesi fiatalasszonyon végezett nőgyógyászati műtétet, de az asszony a műtét után három héttel elhunyt – tájékoztatta a fenntartó Csongrád Megyei Önkormányzat.

A megye közleményében kitért arra, hogy a vizsgálat az intézményben a törvényi előírásoknak megfelelően haladéktalanul megkezdődött. A kórház a hatóság felé jelentette az esetet, illetve írásban tájékoztatta a fenntartót.

A kórház belső vizsgálatot indított a teljes orvosi eljárásrend átvilágítására – mondta az MTI érdeklődésére Várkonyi Katalin főigazgató. Hozzátette: az osztályvezető orvos indítványozására fegyelmi vizsgálat is indult a műtétet végző orvos ellen.

A Szentesi Rendőrkapitányság az ügyben indított közigazgatási eljárást büntetőeljárás keretein belül folytatja, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A vizsgálat átminősítésére azért volt szükség, mert így teljes körűen állnak majd rendelkezésre a szakértői vélemények arra vonatkozóan, terhel-e valakit felelősség a haláleset kapcsán.

A 31 éves szentesi asszony három héttel egy nőgyógyászati beavatkozás után hunyt el, múlt szerdán. A Délmagyarország pénteki számában írt arról: a nőn egy spontán vetélést követően egészségügyi küretet végeztek az intézmény szülészeti és nőgyógyászati osztályán, a beavatkozás során azonban az orvos kilyukasztotta a méhfalat, amit nem vett észre. A beteg csak 48 óra múlva került sebészkés alá, ekkor derült ki, hogy nemcsak a méhfal, hanem a vékonybél is sérült. Ennek következményeként súlyos hashártyagyulladás, szeptikus állapot lépett fel, s bár ezt követően több műtéti beavatkozás is történt, az intenzív kezelés ellenére sem tudták az asszony életét megmenteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Halálos rutinműtét Szentesen

Feltehetően orvosi műhiba miatt meghalt egy fiatal nő a szentesi kórházban egy rutinműtét során – írja a Délmagyarország.

Zöld jelzésnél megállt a Porsche és megvárta, amíg mindenki pirosat kap - videó

Zöld jelzésnél megállt a Porsche és megvárta, amíg mindenki pirosat kap - videó

Kolbászba rejtett méreggel, csavarral, gyufával kínozza egy ismeretlen a kutyákat Pécelen

Kolbászba rejtett méreggel, csavarral, gyufával kínozza egy ismeretlen a kutyákat Pécelen

Kiállt a dolgozókért, ezért kirúgták a cserkeszőlői fürdő szakszervezeti titkárát

Kiállt a dolgozókért, ezért kirúgták a cserkeszőlői fürdő szakszervezeti titkárát