szerző:
MTI/Magyar Hírlap
Tetszett a cikk?

A kábítószerrel való visszaélések elleni fellépést tartja az új büntető törvénykönyv legfontosabb részének Varga István - a Fidesz országgyűlési képviselője erről a Magyar Hírlap hétfői számában megjelent interjújában beszélt.

Varga István fideszes politikus Magyarország pestisének nevezte a drogot. Szerinte drákói szigort kell alkalmazni ezen a téren, és nem csak a "kishalakat", hanem a nagy dílereket is el kell kapni.

"Nem értek egyet a liberális véleményekkel, melyek szerint legalizálni kellene a könnyűdrogokat, mert akkor a mostani negyven helyett a fiatalok száz százaléka próbálná ki ezeket a szereket" - fogalmazott.

A képviselő arról is beszélt, hogy kivenné a családon belüli erőszak szankcionálásánál a lelki bántalmazásra vonatkozó passzust, mert annak meghatározása, bizonyítása nehéz lenne.

A politikus felpuhítaná a törvénykönyv önvédelemről szóló passzusát. A tervezet szerint bármilyen módon védekezhetne a sértett, ha a támadók, betörők éjjel, csoportosan vagy felfegyverkezve érkeznek, míg Varga a visszaélésektől tartva csak életveszélyes támadás esetén adna mentesítést az arányosság elvétől.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!