szerző:
hvg.hu

Lesz pénzügyi ombudsman, jelentette be a parlamentben a kormányfő. Az őszi politikai szezonnyitón Orbán közölte: 2014-től kibővítik a családi adórendszert. Azt mondta, Magyarországnak az EU betegségei miatt kell az IMF-megállapodás, egy biztonsági hiteállomány.

1 2 3 4 5 6 7 8
Sorrend megfordítása

Orbánra várva

A képviselők többsége Orbán Viktortól kérdezne, aki viszont már régóta nincs az ülésteremben, így három hét múlva a miniszterelnöknek kötelessége lesz válaszolni. Ezzel pedig a hvg.hu befejezi a folyamatos parlamenti tudósítást, de a további eseményekről, fejleményekről továbbra is beszámolunk.

Még mindig az azeri ügy a napirenden

Az azonnali kérdések órája is az azeri üggyel kezdődött. Ezúttal Harangozó Gábor kérdezte a külügyminisztert.

Martonyi János azt mondta, összkormányzati döntésről van szó, az egész kormány felelős. Mint mondta, "nem kívánunk állást foglalni az azeri-örmény konfliktusban", a kiadatással nem belépni, hanem épp kilépni akartak egy konfliktusból. Úgy fogalmazott Martonyi, azon fognak munkálkodni, hogy a magyar-örmény kapcsolatban lecsillapodjon a feszültség.

A külügyminiszter az esetleges lemondására vonatkozó kérdésre egy mondással válaszolt: egy miniszternek mindig megvan, és meg is lesz a joga, hogy lemondjon, kivéve, ha ezt az ellenzék követeli.

In da house: ezt hagyja ki ma Gyurcsány

A Parlament ebédlője, a Vadász terem ma a következő menüsorral várta a képviselőket:

Levesek: Lebbencsleves füstölt hússal, Zöldség krémleves, Hideg eper krémleves

Chef ajánlata: Báránycsülök Pékné módra

Főételek: Székelykáposzta, Savoyai jércemell, Rántott sertésborda, Burgundi marhasült, Harcsapaprikás

Köretek: Párolt rizs, Steak burgonya, Burgonyapüré, Vajas zöldség, Hasábburgonya

Tészta: Túrós csusza

Főzelék: Paradicsomos káposzta

Feltét: Sült oldalas, Főtt tojás

Desszert: Túrógombóc édes tejföllel

Vadai kufárkodással vádolja Orbánt

Ma Magyarországnak nincs felelős kormánya, csak egy gyáva miniszterelnöke - mondta Vadai Ágnes. A Demokratikus Koalíció tagja kufárkodással vádolja Orbán Viktort, amiért pénz reményében futni hagyta az azeri gyilkos.

Vádolja továbbá gyávasággal, mert hagyta, hogy a miniszterei vigyék el a balhét. Emellett Vadai szerint Orbán Viktor elárulta Magyarország jó hírét, undorral és megvetéssel ejtik ki világszerte az ország nevét.

Navracsics Tibor ugyanazt válaszolta, mint Ertsey Katalinnak, azaz, hogy jogszerűen járt el a kormány. Vadai beszédének további részét pedig kikérte, és visszautasította.

Vadai Ágnest nagyon szeretik a fideszesek

Vadai Ágnes még meg sem kezdte interpellációját, a fideszes képviselők máris óbégatni kezdtek, majd ezt olyan hangosan folytatták, hogy a képviselő hangját alig lehetett hallani a teremben.

©

Terrorcselekmény a kábellopás

A kábellopások miatt emelt szót a jobbikos Korondi Miklós. A színesfémmaffia szálai ugyanis szerinte messzire vezetnek. Szerinte akár folyamatos járőrözéssel, jutalmakkal fel lehetne számolni a kábellopásokat. A képviselő szerint bezzeg a gárdaavatásokra, "keresztény országunkba homoszexuális felvonulásokra" kivonul nagy erőkkel a rendőrség.

Kontrát Károly belügyi államtitkár szerint fontos problémára hívta fel a figyelmet a Jobbik, noha 30 százalékkal eredményesebben lépnek fel ezekkel a bűncselekményekkel szemben. Mint mondta, egy nagy rendőrségi akció keretében 116 főt fogtak el, 138 főt állítottak elő és 17,53 tonna színesfémet foglaltak le.

Navracsics az azeri ügyről: nincs titkunk

Navracsics Tibor válaszában azt mondta, Orbán Viktor július végi azeri látogatása után érkezett meg első alkalommal, írásos kérés keretében, hogy adják ki Ramil Safarovot. Az igazságügyi miniszter szerint a kormány megvizsgálta a kérdést, majd úgy döntött, a kiadatási eljárás megfelel a nemzetközi jognak. Navracsics emellett kiemelte, írásos garanciát kaptak arra, hogy Ramil Safarov büntetését folytatni fogja. Szerinte nem merült fel az, hogy nem lehetne az azeri hatalomnak hinni.

A kiadatás okaként azt jelölte meg, hogy ez egy örmény-azeri konfliktus, amihez Magyarországnak semmi köze nincsen. Azzal viszont, hogy a baltás gyilkos itt volt Magyarországon, az ország belekeveredett a konfliktusba. "Nincs titkunk" - mondta Navracsics.

©

Azeri-ügy: van-e titkos paktum?

Az azeri baltás átadása morális válságot eredményezett Magyarországon - mondta Ertsey Katalin (LMP) interpellációjában, amire Orbán Viktor válaszát várta volna, de helyette Navracsics Tibor beszél majd. Orbán Viktor hallgat és terel az LMP-s képviselő szerint. Ertsey azt akarta megtudni, miért adta ki Orbán az azeri gyilkost.

Budai szerint jó munkát végzett elszámoltatási biztosként

Budai Gyula szerint azonban az elszámoltatás sikeres volt, igaz, hozzátette, az igazságszolgáltatás nem a kormány dolga, hanem a bíróságé. Elmondta, 61 feljelentést tett, 30 esetben nyomoznak, 39 személy lett vádlott.

Az egykori elszámoltatási kormánybiztos szerint többek között Juhász Ferenc lakásügyei, a Magyar Posta székházügye is az elszámoltatások között van.

Gyurcsány miért nem a börtönben éhségsztrájkol?

Orbán Viktort interpellálta volna Gaudi-Nagy Tamás az elszámoltatásról, aki maga helyett az agrárminisztert jelölte ki, aki továbbpasszolta a labdát Budai Gyula államtitkárnak, aki korábban elszámoltatási biztos volt.

A jobbikos képviselő szerint a Fidesz azt írta programjában, hogy elszámoltatja az elmúlt nyolc év felelőseit, de Gaudi-Nagy szerint ez nem történt meg. "Gyurcsány nem a börtönben éhségsztrájkol, hanem a Kossuth téren" - közölte, hozzátéve, hogy kudarcot vallott az elszámoltatás.

1 2 3 4 5 6 7 8

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Foszlásnak indult a magyar divatpápa életműve – ki fogja a ruháit megmenteni?

Foszlásnak indult a magyar divatpápa életműve – ki fogja a ruháit megmenteni?

Lemondott a Gruevszki-féle lehallgatásokat vizsgáló különleges ügyész

Lemondott a Gruevszki-féle lehallgatásokat vizsgáló különleges ügyész

Fekete brit színésznő lesz az új 007-es ügynök

Fekete brit színésznő lesz az új 007-es ügynök

Hazaárulás vádjával vettek őrizetbe egy tudóst Oroszországban

Hazaárulás vádjával vettek őrizetbe egy tudóst Oroszországban

Ennyi gombóc nem létezik - 64-0-ra nyert a magyar női vízilabda-válogatott

Ennyi gombóc nem létezik - 64-0-ra nyert a magyar női vízilabda-válogatott

Titkosították a katonai iskolában történt szexuális fajtalanság bizottsági kivizsgálását

Titkosították a katonai iskolában történt szexuális fajtalanság bizottsági kivizsgálását