szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Miután a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi vezetője, Fülöp Valter dandártábornok májusban elhunyt, Szukics Ferenc rendőr ezredes lesz a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. A bűnügyi helyettesi feladatokért Szabó Pál rendőr alezredes felel majd.

Május 3-i hatállyal Szukics Ferenc rendőr ezredest, eddigi bűnügyi igazgatót bízta meg a belügyminiszter a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével, a bűnügyi helyettesi feladatok ellátását pedig Szabó Pál rendőr alezredesre bízta - közölte honlapján szerdán a rendőrség.

A miniszteri határozatot és a főkapitányi parancsot Papp Károly országos rendőrfőkapitány szerdán állománygyűlésen adta át. Az országos rendőrfőkapitány elvárása az új vezetők és az állomány felé az, hogy mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy tovább javuljon a zalai állampolgárok és a Zala megyébe látogatók közbiztonsági érzete.

Szukics Ferenc hivatásos rendőri szolgálatát 1981-ben a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán nyomozóként kezdte, majd 1997-ig főnyomozói és csoportvezetői beosztásokat töltött be bűnügyi szakterületen. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályának vezetői beosztásába 1997-ben került, 2005-től pedig a Gazdaságvédelmi Osztály vezetőjeként dolgozott, 2008-ban a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatójának és a rendőrfőkapitány helyettesének nevezték ki.

Szabó Pál hivatásos katonai szolgálatát 1989-ben a Keszthelyi 7. Légvédelmi Rakéta Ezrednél kezdte, majd 1997-től a Keszthelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Betörési Csoportjában töltött be nyomozói, 2000-től a Gépjárműbűnözés Elleni Csoportjában pedig csoportvezetői beosztást. Az alezredes 2002-től a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályán dolgozott kiemelt főnyomozóként, 2007 óta pedig ugyanennek az osztálynak a vezetőjeként tevékenykedett.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi vezetője, Fülöp Valter dandártábornok életének 42. évében, gyógyíthatatlan betegség következtében hunyt el május 2-án.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!