szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy nap, öt hír: amiről ma este beszélnek. 86 évesen elhunyt Psota Irén, a Nemzet Színésze; Áder János húga veszi át jövő keddtől a Klik vezetését; Erdősi Lászlóné, a népszavazás hőse a nyilvánosság elé lépett, hogy elmondja, ő egy magánszemély; Orbán kvótanépszavazása kiverte a biztosítékot Európában; és lassan elenyészik a nagy múltú Zsolnay-gyár.

- Tudja, végül is miért kezdeményezett népszavazást kopasz, kigyúrt férfiak gyűrűjében Erdősi Lászlóné? Egyszerű: mint a közügyek iránt érdeklődő, arról véleménnyel bíró független magánszemély tette ezt meg. Teljesen biztos, hogy így van, ő maga jelentette ki egy közleményben. Aki nem hiszi, úgy járt. Márpedig láthatóan vannak, akik nem hiszik, egy ismeretlen netnépművész például a Google Mapsen foglalt erről állást, amikor műholdas nézetben azt jelezte: az Alkotmány utcában valójában a Nemzeti Választási Csalási Iroda található. Közben mind több gyanú fogalmazódik meg arról, miért éppen a herceghalmi polgármester felesége nyomta le az MSZP politikusait. A történetben pedig felbukkan egy ismerős név: Mészáros Lőrincé. Ráadásul kamulevéllel próbálták az Ultras Liberire kenni a keddi botrányt a választási irodánál.

- Február 29-én közös megegyezéssel elküldik a Klik vezetőjét, Hanesz Józsefet. Nem fogja kitalálni, ki veszi át a kormány szerint jól bevált intézményfenntartó irányítását: Áder János húga, Pölöskei Gáborné. Az a Pölöskeiné, akinek Czunyiné volt államtitkár helyetteseként is sok kritika érte a munkáját, például egy tavaly októberi Fidesz-frakcióülésen.

- Orbán Viktor kvótanépszavazása kiverte a biztosítékot Európában. A helsinki kormány egyik tanácsadója például azonnal szintén referendumötlettel állt elő, ebben viszont azt feszegetné, adjanak-e Magyarországnak a finn és egy egyéb európai polgárok eurómilliárdokat. De röpködnek itt más milliárdok is: kiderült például, hogy a kormány hárommilliárd forinttal is megtolja a népszavazási kampányt. Orbán Viktor pedig különböző európai lapoknak indokolja a lépését, például azzal, hogy valójában a zsidókat és a melegeket védi a kezdeményezéssel.

- Nagy veszteség érte csütörtökön Magyarországot, a magyar kultúrát: elhunyt Psota Irén, a nemzet színésze. A kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt 86 évesen, álmában érte a halál. Idézzen fel velünk öt felejthetetlen pillanatot ebből a fantasztikus életútból.

- Mostanra kiderült, nagyon nagy a baj az egykori magyar büszkeség, a Zsolnay-gyár körül, amely bő egy évtizeddel az után került újra állami gyámság alá, hogy a pécsi önkormányzat kiverekedte magának az államtól. Az elmúlt 10 évben befektetők jöttek és mentek, a hanyatlás viszont állandó volt: úgy néz ki, nem más ez, mint egy lassított összeomlás.

A nap képe egy fölöttébb szokatlan balesetnél készült - Győrben:

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Több mint száz író áll ki a szombaton demonstrálók mellett

Több mint száz író áll ki a szombaton demonstrálók mellett

Hadházy: Szóról szóra megegyező pályázatokkal nyertek uniós pénzt

Hadházy: Szóról szóra megegyező pályázatokkal nyertek uniós pénzt

Dollármilliárdokat követelt, egy bocsánatkérést kapott a Wall Street óriásától a meglopott ország

Dollármilliárdokat követelt, egy bocsánatkérést kapott a Wall Street óriásától a meglopott ország

Orbán kicsit előreszaladt: már most megváltoztatta Macedónia nevét

Orbán kicsit előreszaladt: már most megváltoztatta Macedónia nevét

Orbán Gáspár: Imádkozni kell azokért, akik támadnak

Orbán Gáspár: Imádkozni kell azokért, akik támadnak

Hadházy végrehajtót fogad, ha Bayer nem kér tőle bocsánatot

Hadházy végrehajtót fogad, ha Bayer nem kér tőle bocsánatot