szerző:
hvg.hu/MTI

A II. kerületi Szabó Lőrinc iskola igazgatói posztját a IX. kerületi fideszes alpolgármester tanácsadója kapta meg.

Mint arról beszámoltunk, a II. kerületi Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium igazgatói posztjára az intézményt eddig 25 éve vezető, de a nyugdíjkorhatárt elérő Zoltán László mellett az eddigi igazgató-helyettes, valamint a ferencvárosi fideszes alpolgármester tanácsadója, T. Zuggó Tünde is pályázott.

A szülők egyértelműen kiálltak az iskola eddigi vezetése mellett, levelet és petíciót is írtak az Emmi-nek és a Klik-nek, de nem kaptak rá választ, és nem is voltak túl bizakodóak, minthogy az iskolában is volt kockásinges diáktüntetés 2016-ban.

A 444.hu később megírta, a szülők és a tantestület tiltakozása ellenére a minisztérium végül a IX. kerületi alpolgármester tanácsadóját nevezte ki az igazgatói posztra augusztus 1-jével.

A Klebelsberg Központ most egy közleményt adott ki, amelyben megpróbálta megindokolni az igazgatóváltást, és amelyben azt írták, "tévesek azok a sajtóban megjelent találgatások, amelyek szerint politikai szándék áll a Budapest II. kerületében lévő Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium intézményvezetői pályázatáról hozott döntés mögött, a határozat szabályos és megalapozott volt". 

A közlemény szerint az ügyben szakszerű, megalapozott és jogszerű döntés született, és megkeresték az iskola szülői munkaközösségét is. 

A Klik szerint az eddigi igazgató megbízatása július 31-én lejár, ezért az illetékes minisztérium pályázatot írt ki a posztra, és bár a pályázati eljárás jogszerű és érvényes volt, de eredménytelen lett. Hogy a pályázat miért lett eredménytelen, amikor hárman is pályáztak a posztra, azt nem részletezték.

A Klik azt írja, végül a minisztérium hozott döntést - pályázaton kívül - az ügyben, a döntési folyamat során pedig szerintük minden körülményt, köztük a véleményezésre jogosultak javaslatait, a benyújtott pályázatokat, valamint a szakmai szempontokat is mérlegelték, az intézmény jövőjét szem előtt tartva pedig úgy határoztak, hogy az egyik pályázót - történetesen a fideszes alpolgármester tanácdsadóját - bízzák meg egy évre az intézményvezetői feladattal.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!