szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fiú már távozott az iskolájából, de újabb rendőrségi eljárást indítottak ellene. A szülők szerint abnormális, ami Ákos ellen zajlik.

Két év után sem zárult le a nyomozás, amit a Szekszárdi Garay János Gimnázium egyik diákja ellen indított az igazgató, Heilmann Józsefné, amiért a fiú, Ákos hitleres mémvideókban parodizálta ki tanárait – írta a 444.

A diák elleni eljárás 2017 októberében indult, amikor az igazgatói irodába hívva, mintegy másfél órás győzködést követően, aláírt egy papírt, melyben elismerte: részt vett az egyik videó elkészítésében. A fiú ekkor már sírva kérte, hogy engedjék el végre.

A szülők elmondása szerint az igazgató, Heilmann Józsefné ultimátumot adott: Ákost vagy elviszik az iskolából, vagy fegyelmit indít, és feljelentést tesz ellene. A szülők, remélve, hogy a váltással elkerülhetik a gyerek további meghurcolását, Bonyhádra vitték a fiút, a terv azonban nem jött be: az igazgató a diák által aláírt jegyzőkönyvre hivatkozva feljelentést tett becsületsértés miatt, továbbá utasította Ákos osztályfőnökét, Gulácsy Beátát, hogy utólag írjon be rovót a diáknak.

Ákos elektronikus naplójába időközben több igazolatlan hiányzás is bekerült, annak ellenére, hogy bizonyíthatóan részt vett az órákon. Úgy vélik, ebben is igazgató keze volt benne.

A 2017. október 18-ai becsületsértéssel kapcsolatos bírósági tárgyalás az igazgatónő számára nem várt eredménnyel zárult: megállapították ugyanis, hogy a Heilmann Józsefné által kicsikart jegyzőkönyv nem tekinthető okiratnak, mert azt szülő vagy törvényes képviselő nélkül íratta alá egy fiatalkorú tanulóval. A bíró véleménye szerint azzal is probléma volt, ahogy az igazgató és az iskola eljárt, mert az sértette a gyerekek jogairól szóló New Yorki-i egyezmény 40. cikkében foglaltakat.

Heilmann Józsefné viszont ez után sem adta fel: két tanárával együtt újabb feljelentést tettek, de akkor már nem ismeretlen tettes, hanem személyesen Ákos ellen, aki egy újabb eljárás keretében ismét kihallgatta a rendőrség. Mi több: ekkor már egy újabb hatóság is becsatlakozott az ügybe: a gyámügy kiszállt a családhoz, hogy környezettanulmányt készítsen a diák családi körülményeiről.

A végzésre 2018 augusztusáig kellett várni, ebben az állt, Ákos életkörülményei átlagon felüliek, családi körülményei rendezettek, a szüleivel való kapcsolata kiegyensúlyozott, kölcsönös bizalmon alapszik, Ákos pedig többek közt erkölcsileg, intellektuálisan, érzelmileg is rendben lévő gyermek.

Az igazgatónő viszont még ekkor sem hagyott fel a feljelentgetéssel, a szülők ugyanis levelet kaptak ügyészségtől, hogy az eljárást elfogultság miatt Tolnából áthelyezik Baranyába, ahol újrakezdik, illetve ezzel párhuzamosan folytatják a fiú elleni nyomozást. És közben újabb pártfogói, gyámügyi vizsgálatot indítanak Ákos ügyében, amihez megint látogatást kell tenniük a fiú családjánál.

A szülők szerint abnormális, ami a fiuk ellen zajlik. Egyébként ők is feljelentést tettek, méghozzá a gyerekükkel szembeni szabálytalan iskolai eljárások miatt, ám meglepetésre panaszukkal sem a hatóságok, sem a Klik, sem a minisztérium nem foglalkozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Keresik a rendőrök a trolin gyereket megütő és rángató férfit

Keresik a rendőrök a trolin gyereket megütő és rángató férfit

Török Gábor már-már miniszterelnök-jelöltnek látja Bajnai Gordont

Török Gábor már-már miniszterelnök-jelöltnek látja Bajnai Gordont

Amikor a szakítás kihozza belőlünk a démonit

Amikor a szakítás kihozza belőlünk a démonit