szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Puzsér Róbert a köztévé tíz percét arra használta fel, hogy rendszerkritikát fogalmazzon meg a Fidesz-kormánnyal szemben.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Az M1 vendége volt péntek reggel Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt, aki a riporter elvárásával szemben nem Karácsony Gergelyről, illetve a tévészereplésének az elutasításáról beszélt, hanem átfogó rendszerkritikát fogalmazott meg.

Ennek részeként a magyarok zsarolásának nevezte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azon nyilatkozatát, miszerint a Fidesz jelöltje mellé tegyék az X-et, ha azt szeretnék, hogy fejlődjön a településük.

A magyar társadalom jobbágysorba züllesztése, színtiszta feudalizmus ez a nyilatkozat – mondta.

Szerinte ezzel arra szólította fel a magyarokat a miniszter, hogy szavazzanak a Fideszre, amennyiben szeretnék, hogy településeik fejlődjenek. Azt is elmondta erről, hogy Gulyás nyilatkozata a polgárosodás elleni merénylet. Puzsér szerint jelenleg nincs korrupció Magyarországon, mert az 2010 előtt volt. Ami most zajlik az nem lopás, ezek Orbán Viktor hűbéradományai.

Kitért arra is, hogy ellenzékváltás nélkül nem lehet kormányt váltani. A jelölt azt mondta magáról: "saját helye a magyar politikai térképén Gyurcsánytól és Orbántól is egyenlő távolságra van, vagyis egyszerre ellenzéke a 2010 előtti nyolc évnek és a 2010 utáni időszaknak is". Azért van a 2019-es önkormányzati választások szavazólapján, hogy

megképezze a jelenlegi rendszer alternatíváját.

Megválasztása esetén Puzsér élhetőbb, emberre szabott Budapestet, belélegezhető levegőt ígért. Szerinte egy olyan fővárosra van szükség, amely nem az ingatlanbefektetőknek és az autóknak épül, hanem a lakosoknak. Budapestet nem az autóval rendelkező felső tíz százalék, hanem a maradék kilencven százalék szükségleteire kellene optimalizálnia a főváros vezetésének a következő ötéves ciklusban.

Berki Krisztián is a köztévé vendége volt, elmondta, addig vár a programismertetéssel, amíg a többi jelölt "kellően félni és izgulni fog", ráadásul szerinte az most amúgy sem kapna elég figyelmet, amikor a főpolgármester-jelöltek egymással marakodnak.

"Vagyok én és a többiek" – mondta Berki Krisztián, aki a közvélemény-kutatásokon szerinte 2 százalékosra mért támogatottsága ellenére bízik a megválasztásában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két legyet egy csapásra: kényelmesebb és takarékosabb is az okosotthon

Két legyet egy csapásra: kényelmesebb és takarékosabb is az okosotthon

Camel festésű B-csoportos régi Lancia vár új gazdára

Camel festésű B-csoportos régi Lancia vár új gazdára

Koronavírusos Törőcsik András, az Újpest legendája

Koronavírusos Törőcsik András, az Újpest legendája