szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Magukra hagyott, megfogyatkozott aktivisták, rossz előzetes elvárások, irreális közvélemény-kutatások, a Borkai-ügy rossz kommunikációja – ezeket látják a kisebb, helyi fideszes politikusok az önkormányzati választási vereség okainak.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Megindult az önkormányzati választási vereség okainak feldolgozása a fideszes politikusok körében is, amiről leginkább a nem fideszes sajtó számol be. A Népszava arról ír, rossz volt a budapesti helyzetértékelés, erről vallanak vidéki fideszes politikusok. Arra számított a központ, hogy a jobbikosok nem szavaznak át a baloldalra, inkább otthon maradnak.

Egy másik azt említi, hogy feleannyi aktivistával kellett dolgozni, mert míg korábban a központ törődött velük, jutalmazta őket, úgy érezték, hogy gondolnak rájuk, most ez elmaradt. És persze a Borkai-ügy nem-kommunikációja is visszaütött, pedig a szavazók érdeklődtek felőle. "Elpuhultunk, elkényelmesedtünk, elgőgösödtünk", összegzi egy egri jobboldali értelmiségi.

A 24.hu cikke pedig arról ír, a kerületi polgármestereket érte felkészületlenül a vereség. Nemcsak a külső, hanem a belső használatra készült közvélemény-kutatások is irreálisan magas Fidesz-előnyt mutattak. A Borkai-ügy mellett az is szerepet játszhatott a vereségben, hogy a választók besokalltak a Mészáros-harácsolástól és a többi visszatetsző NER-jelenségtől.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!