szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mindkét kerületet DK-s polgármester vezeti.

A Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodával szerződött az önkormányzat folyó szerződéseinek átvilágítására és sajtóperes ügyekre Erzsébetváros új vezetése – írja az Index. Mellette Újbudán is előkészítés alatt áll a szombathelyi független önkormányzati képviselő irodájának megbízási szerződése.

A VII. kerületet vezető Niedermüller Péter (DK) a lapnak azt mondta, nem a teljes, céges átvilágítást bízták Czeglédyékre, hanem annak a munkának egy részét. Czeglédy zerződése, és így a megbízás értéke egyelőre nem nyilvános, de Niedermüller szerint „természetesen minden szerződés, és az átvilágítás eredménye is nyilvános lesz”.

Újbudát is egy DK-s, László Imre vezeti. Ott a teljes átvilágítási folyamatra (nagyjából 3 hónap, így számol a polgármester) Czeglédyéket bízzák meg, de sajtóügyekben is szerződnek az irodával.

Czeglédy (aki az EP-választáskor a DK listájának utolsó helyén indult, az önkormányzati választásokon pedig független színekben lett önkormányzati képviselő Szombathelyen) az ügyvédi titoktartásra hivatkozva nem kívánt nyilatkozni ezekről a megbízásokról, mint mondta, a közéleti tevékenysége teljesen nyilvános, de az egyébként Fodor Tímea által vezetett ügyvédi iroda tevékenységét érintő kérdésekben a kamara etikai szabályait betartva nem nyilatkozik.

A Czeglédy Csaba vezette Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet ügyében februárban emeltek vádat különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 21 emberrel szemben. Októberben a Szegedi Törvényszék három olyan vádlottat jogerősen három év, illetve két év hat hónap börtönre ítélt, akik beismerték bűnösségüket és a büntetésről az ügyészséggel egyezséget kötöttek.

Czeglédy Csabáról és ügyéről IDE kattintva minden hírt megtalál a hvg.hu oldalán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bankot, vevőket és még egymást is átverte egy autókereskedő páros

Bankot, vevőket és még egymást is átverte egy autókereskedő páros

Holtan találtak egy idős nőt Hegymegen

Holtan találtak egy idős nőt Hegymegen

Porsche-verő divatterepjáró lett az új VW Tiguan R

Porsche-verő divatterepjáró lett az új VW Tiguan R