szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Kúria ítéletének postázásától függ, hogy milyen gyorsan kell a kormánynak bevallania a saját oldalán, fake newst terjesztett a nemzeti konzultációban.

Minden lehetséges jogorvoslati fórumot igénybe vett a kormány, hogy ne kelljen elnézést kérnie a Magyar Helsinki Bizottságtól azért, mert valótlanságot állított a civil szervezetről a 8 millió háztartásba eljuttatott nemzeti konzultációban. Most a Kúria is kimondta, hogy az eredeti ítéletnek megfelelően nemcsak kétmillió forintot kell fizetni, valamint egy bocsánatkérő közleményt kell kiadnia, hanem a kormany.hu-n 30 napon át kell ezt címlapon tartani.

De mikor kezdődik vajon ez a 30 nap? Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta a Kormányinfón, eleget tesznek az ítéletnek, ha írásban is megérkezik a Kúriai határozat. A Helsinkinél azt mondják, a Kúria 30 napon belül küldi ki ezt, általában kivárják a rendelkezésükre álló időt. Ezután a kormánynak van 5 napja átvenni ezt – még ha mindez most már elektronikus úton történik is. Ezután 5 napon keresztül még nem lesz hatályos az ítélet, ez tehát még 10 nap legális haladékot jelent a kormány számára. Ezután viszont nincs több türelem, ki kell tenni a bocsánatkérést a fake newsról.

Ez azt jelenti tehát, hogy ha nagyon sietősen küldi ki az ítéletet a Kúria, még decemberben megjelenik a kormány oldalán a verdikt, de valószínűbb, hogy csak január elején.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Negyedével esett vissza a nyelvvizsgázók száma 2020-ban

Negyedével esett vissza a nyelvvizsgázók száma 2020-ban

Roma főszerepekbe roma színészeket – ezen is dolgozik egy speciális ügynökség

Roma főszerepekbe roma színészeket – ezen is dolgozik egy speciális ügynökség

Veneto tartomány kormányzója: A magyarok nyugodtan foglaljanak szálláshelyet

Veneto tartomány kormányzója: A magyarok nyugodtan foglaljanak szálláshelyet