szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A vallomástételt megtagadta a fideszes Fehér Petra, akit hivatali vesztegetés elfogadásával és más bűncselekményekkel gyanúsítanak. Az ügyvédje szerint nem is érti mi az az ügy, ami miatt letartóztatták.

Megtagadta a vallomástételt a Szolnok megyei közgyűlés egyik fideszes képviselőnője, Boldog István közeli munkatársa, akit hivatali vesztegetés elfogadásával és más bűncselekményekkel gyanúsítanak – számolt be az Index.

Mint korábban beszámoltunk róla, őrizetbe vették Fehér Petrát, aki korábban Boldog István fideszes országgyűlési képviselő munkatársa volt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4-es választókerületben. A Fővárosi Törvényszék már arról számolt be, hogy november 29-én Fehért letartóztatták. A Budai Központi Kerületi Bíróság összesen 5 emberrel szemben rendelt el kényszerintézkedést 2019. november 29-én: négyen kerültek előzetes letartóztatásba, egy ember pedig bűnügyi felügyelet alá.

Az Index megkereste a Fehér ügyvédjét, dr. Fülöp Tamást, aki azt mondta, hogy a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be, mert szerinte az megalapozatlan. Azt is elmondta, hogy az ügyfele több kihallgatásán jelezte, hogy át sem látja, hogy mi ez az ügy és mi a gyanú alapja, ezért a vallomástételt a kihallgatásokon egyelőre megtagadta. Az ügyvéd a letartóztatást is indokolatlannak tartja, de nem csak ő, hanem a bíróság sem értett egyet mindenben az ügyészséggel. Szerinte ez az oka annak, hogy a bíróság döntése ellen az ügyészség és a védelem is fellebbezett.

F. Petra 2018 nyarától az októberi önkormányzati választásig a Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzat fideszes alelnöke volt, jelenleg a törökszentmiklósi képviselő-testület és a megyei önkormányzat tagja. A nőt a törvényszék válasza szerint azzal gyanúsítják, hogy uniós pályázatok elbírálására hatással bíró hivatalos személyként jogtalan haszonra tett szert, a Településfejlesztési Operatív Programmal kapcsolatos pályázatoknál jogellenesen befolyásolhatta a közbeszerzéseket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dercsényi Dávid Itthon

Kiderült, Boldog István fideszes képviselő egy félkész parkolót adott át a gyerekek gyűrűjében

Még trombitáltak is a gyerekek Boldog István fideszes politikus keddi cserkeszőlői parkolóavatásán. Egy olvasónk arról küldött képet, hogy szerdán már fel is bontották az átadott parkoló egy részét. Utánajártunk a dolognak, és kiderült, a most átadott "innovatív parkolóból" még a fák és a lámpák is hiányoznak.

Legalább 300 ezren keresnek állást Magyarországon

Legalább 300 ezren keresnek állást Magyarországon

Szombattól érvényes a még szigorúbb korlátozás Horvátországban

Szombattól érvényes a még szigorúbb korlátozás Horvátországban

Meggyilkolták Irán egyik vezető atomtudósát

Meggyilkolták Irán egyik vezető atomtudósát