szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Több óvoda és iskola vezetőjével beszéltük át, mit hozhat a beiskolázási szigor.

A diákoknak életre szóló kudarcot, az iskolákban pedig káoszt okozhat az előkészítetlen beiskolázási szigor, azonban a kormány sokat spórolhat a döntéssel, ugyanis egy kapavágás nélkül megoldják az óvodai férőhelyhiány okozta problémákat – írja a HVG.

A szabályok szerint jövőre már csak január első két hetében lehet benyújtatni a beiskolázási halasztás iránti kérelmet, amelyről az Oktatási Hivatal dönt. Szervezetek a törvény visszavonását követelik, kétségbeesett szülők Kásler Miklós minisztert videóüzenetben kérlelték, azonban nem látszik enyhülés. Megkérdeztünk több vidéki és fővárosi óvodát, tájékoztatásuk szerint jelenleg a nagycsoportosok körülbelül harminc százalékát tartják vissza a korainak ítélt iskolakezdéstől. Jellemzően beszédhibák és kognitív fejlődési lemaradás indokolja az óvodai lét meghosszabbítását, épp azért, hogy könnyebb legyen az iskolakezdés – mondta az egyik óvodavezető.

Arról, hogy milyen nehézséget okozhat az iskolákban, további részleteket az e heti HVG-ben és a HVG360-on olvashatnak.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hűtőházat kap a miniszámítógép: új modul jött ki a Raspberry Pi 4-hez

Hűtőházat kap a miniszámítógép: új modul jött ki a Raspberry Pi 4-hez

A Pfizer vakcinája december végén kaphat engedélyt az EU-ban

A Pfizer vakcinája december végén kaphat engedélyt az EU-ban

Több országban tombol a kanyaró, újra felbukkant a gyermekbénulás

Több országban tombol a kanyaró, újra felbukkant a gyermekbénulás