szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A férfit első fokon húsz év szabadságvesztésre ítélte a bíróság, az ügyészség szerint azonban ez kevés.

Életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását kezdeményezte a fellebbviteli ügyész arra a férfira, aki 2018 novemberében bosszútól vezérelve több lövéssel megölte lánya élettársának anyját Óbudán.

A Fővárosi Törvényszék tavaly december 5-én hirdetett elsőfokú ítéletet az ügyben az elkövetéskor 67. életévét betöltött vádlottat bűnösnek mondta ki előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettében, és húsz év szabadságvesztésre, valamint tíz év közügyektől való eltiltásra ítélte.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség most kezdeményezte, hogy a Fővárosi Ítélőtábla

a vádlottal szemben szabjon ki életfogytig tartó fegyházbüntetést a társadalomra kimagaslóan veszélyes bűncselekménye miatt.

Ahogy akkor megírtuk, a vádlottnak 2018 nyarán végleg megromlott a kapcsolata lányával, mert az élettársához és annak édesanyjához költözött. A férfi úgy hitte, a lányát az őt befogadó óvónő vette rá, hogy szakítsa meg vele a kapcsolatot, ezért elhatározta, hogy elégtételt vesz: engedéllyel tartott lőfegyverével megöli. Kifigyelte, mikor indul munkába az óvónő, majd november 21-én reggel megvárta, amíg kilép az utcára, és négy lövéssel kivégzésszerűen megölte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!