szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Négy lövést adott le lánya élettársának anyjára, majd öngyilkosságot kísérelt meg.

Fővárosi Törvényszék december 5-én húsz év fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit, aki 2018 novemberében bosszútól vezérelve több lövéssel megölte lánya élettársának anyját Óbudán.

Korábban a férfi felesége meghalt, ezután megromlott a viszonya a lányával és annak élettársával, akik ezután el is költöztek tőle. Az apa nehezen viselte ezt a helyzetet, ezért 2018 novemberének egyik napján magához vette a fegyverét, és a vejéhez hajtott.

Az utcáról négy lövést adott le lánya élettársának anyjára, aki a helyszínen meghalt.

A férfi ezután elhajtott, majd autójában inzulint és morfiumot adott be magának, öngyilkos akart lenni, de a rendőrök időben elfogták és kórházba szállították.

A tanúvallomások és -meghallgatások után kiderült, a férfi lánya élettársát méltatlannak tartotta ahhoz, hogy bekerüljön a családjukba, majd mikor lánya elköltözött, úgy érezte, hogy elvették tőle. Mindezért lánya élettársának anyját hibáztatta. A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a férfit előre kitervelt bosszú vezérelte, valamint azt is, hogy a szemtanúk szerint valósággal kivégezte a nőt, aki óvónőként dolgozott.

A bíróság a vádlottat emberölés bűntettében találta bűnösnek, ezért őt húsz év fegyházbüntetésre ítélte, valamint tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, és az eljárás költségeinek megfizetésére kötelezte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!