szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyikben a volt győri polgármester és ügyvédje a sértett.

A volt győri polgármestert és más személyeket érintő feljelentések alapján három különböző nyomozást folytat a rendőrség – írja a hatóság tájékoztatására hivatkozva a Magyar Nemzet (MN). A lappal az Országos Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI)

hűtlen kezelés és más bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozásokat, iratokat, dokumentumokat foglalt le.

Az MN-nek arra a kérdésére viszont sem a rendőrség, sem más megkeresett hatósági forrás nem válaszolt, hogy vizsgálódnak-e még annak a több százmillió forintnyi készpénznek az ügyében, amelyet egy győri érintett ingatlanában találtak.

A feljelentések azután érkeztek, hogy az önkormányzati választási kampány hajrájában az Ez az ördög ügyvédje című blog kirobbantotta Borkai Zsolt szexbotrányát, és korrupcióval is megvádolta az újraválasztására készülő győri polgármestert.

Az egyik feljelentő Tényi István volt, aki a lapnak azt mondta, hogy a Borkai, barátja és ügyvédje, Rákosfalvy Zoltán, valamint a győri Audi-földek adásvétele köré csoportosuló ügyeket egyesítették. Ebben az NNI korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztályának kiemelt ügyek osztálya nyomoz ismeretlen tettes ellen. Az MN szerint azonban a hatóság továbbra is három különböző ügyszámon tartja nyilván a nyomozásokat.

A negyedik ügyben – amelyet szintén az NNI vizsgál – Borkai és Rákosfalvy sértett. Itt több gyanúsított is van, köztük Póczik József korábbi válogatott labdarúgó. Az alapos gyanú szerint a szexbotrányt kiváltó videóval ugyanis megzsarolták a politikust és a jogászt.

Az MN szerint a blog szerzője ellen továbbra is „operatív felderítés” zajlik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Windisch Judit Itthon

Gyurcsány felemelkedésétől Borkai bukásáig – az év győztesei és vesztesei

2019 két választása alaposan felbolygatta az erőviszonyokat az ellenzéki oldalon, a Fideszt pedig megtépázta Borkai Zsolt szexbotránya. Mészáros Lőrinc világszinten is feltűnővé vált, egykori jobbkeze, Jászai Gellért pedig úgy érezheti magát, mint aki matchboxot kapott luxusautó helyett karácsonyra. Rogán-Gaál Cecília még a nyertesek között van, de hamarosan kiderül, Gaál Cecíliaként is jut-e neki hely azon az oldalon, ahol a pénzt osztják. Lássuk az idei év öt nyertesét és vesztesét.