Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Niedermüller nem érdemel kommentárt, ahogy a Magyar Nemzet még butább mondatai sem.

A Magyar Nemzet újabb cikket közölt a Niedermüller-ügyről, amelyben a következő passzus olvasható:

„Az ügy kapcsán eddig nem hallatta véleményét Tamás Gáspár Miklós filozófus, aki az utóbbi években aktívan kommentálja a közélet történéseit. – Sokat gondolkoztam, hogy kell-e nekem egy ilyen jelentéktelen marhasággal foglalkoznom, de közben maguk csináltak ebből egy akkora ügyet, hogy ez bizonyos értelemben már valóban jelentőséggel bír – mondta a Magyar Nemzetnek Tamás Gáspár Miklós, aki bővebben azért nem szeretett volna nyilatkozni, mert ő maga is cikket szentelne a Niedermüller-ügynek.”

Valóban fölhívott telefonon Bácskai Balázs, a Magyar Nemzet (azaz a kormányzati propagandaapparátus) munkatársa, akivel közöltem, hogy nem nyilatkozom. A „nem nyilatkozom” magyarázatául mondtam pár szót, bár azt nem, hogy cikket „szentelnék” az ügynek (én nem használom ezt a bürokratikus bükkfanyelvet), legföljebb pár sort valahol, de a „nem nyilatkozom” azt jelenti, hogy nem lehet idézni a kísérő magánbeszélgetésből.

Erre persze nincsen jogszabály, de a sajtóillem azt követelné meg, hogy ilyenkor a nevem se szerepeljen a cikkben. Ezt csak a legsötétebb bulvársajtó szokta megszegni.

Most megtanultam, hogy ne legyek olyan barátságos, mint szoktam, és ha még egyszer fölhív a Magyar Nemzet (azaz a kormányzati propagandaapparátus), akkor szó nélkül letegyem a kagylót.

Ráadásul nem szeretem, ha ilyen módon óhajt rám nyomást gyakorolni az Orbán-kormány propagandaapparátusa avégett, hogy megírjak valamit, amit ez a gépezet hasznosnak vél.

Ezért hát a Niedermüller Péter VII. kerületi polgármester nem kifejezetten világtörténelmi jelentőségű, amúgy abszurd és ellenszenves mondatairól szóló véleményem részletesebb kifejtéséről lemondok. Annál is inkább, mert a Magyar Nemzet mostani számában még a polgármesteréinél is sokkal ellenszenvesebb, botrányosabb és butább mondatokat találtam igen nagy számban, és még velük se szeretnék foglalkozni, kímélendő a nyájas olvasók idegeit meg az időmet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hiába drágul a Pfizer-vakcina, így is kell az EU-nak

Hiába drágul a Pfizer-vakcina, így is kell az EU-nak

Mi jön az okostelefonok után?

Mi jön az okostelefonok után?

Megvannak az ötös lottó nyerőszámai

Megvannak az ötös lottó nyerőszámai