szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Eltérő megoldások születtek a felsőoktatási intézményekben, van ahol a neptunon kommunikálnak, más helyen online streameket használnak.

Megkezdődött a digitális oktatás a felsőoktatási intézményekben - mondta  Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára az M1-en.

Schanda elmondta 11 napja volt a felsőoktatási intézményeknek, hogy kialakítsák azokat az informatikai megoldásokat, amelyekkel gond nélkül folytatható az oktatás.

Szerinte ez egy tanulási folyamat mindenki számára, oktatóknak, hallgatóknak egyaránt, azt látják, mindenki komolyan vette a felkészülést.

Schanda Tamás azt is elmondta, hogy az intézkedési tervekből, beszámolókból az látszik, eltérő megoldások születtek.

Valaki a neptun rendszeren keresztül kommunikál, mások online streaming segítségével tartották meg óráikat, valaki hasonló módszerrel boncolást is bemutatott a hallgatóknak - közölte.

Az államtitkár arról is beszámolt, egyre több kiadó vállalja, hogy digitális módon elérhetővé teszik azokat a tartalmakat, amelyek korábban csak nyomtatott formában voltak elérhetőek.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!