szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A párt azt kéri, hogy a kispesti polgármester ellen felhozott vádak tisztázásáig ne ő legyen az összeférhetetlenségi és vagyonnyilatkozat-ellenőrző bizottságának vezetője.

Péntektől Gajda Péter, a XIX. kerület szocialista polgármestere vezet a főváros összeférhetetlenségi és vagyonnyilatkozat-ellenőrző bizottságát – erről is döntött csütörtökön Karácsony Gergely főpolgármester. Gajdát, akivel szemben a tavaly októberi önkormányzati választási kampányban súlyos vádak vetődtek fel, a fővárosi MSZP-frakció javaslatára választották meg annak a Szaniszló Sándornak, a XVIII. kerület polgármesterének a helyére, aki február végén átlépett az MSZP-ből a Demokratikus Koalícióba.

A Momentum Mozgalom már korábban is jelezte, hogy nem ért egyet Gajda jelölésével, most pedig a párt elnökségi tagja, Buzinkay György írt levelet a főpolgármesternek az ügyben:

Arra kérjük Karácsony Gergelyt, hogy ameddig nem tisztázódik minden tekintetben kielégítően a kispesti önkormányzat körüli korrupciós helyzet, addig vonja vissza Gajda Péter kinevezését a bizottság éléről. Az MSZP-t pedig arra kérjük, hogy olyan személyt jelöljön a bizottság élére (addig is), aki minden együttműködő fél számára elfogadható."

A bejegyzést kiszúró 24.hu megjegyezte, hogy márciusban a kispesti Fidesz és a helyi baloldal leszavazta, hogy korrupciós szakértőket hívjanak meg az ottani antikorrupciós bizottságba. Egyebek mellett azután, hogy februárban fény derült egy gyanús, 2017-es ingatlan-adásvételre, amelyben Gajda munkatársa milliókat kaszálhatott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az SZFE új rektorhelyettese és új tanára is állami támogatást kap filmezésre

Az SZFE új rektorhelyettese és új tanára is állami támogatást kap filmezésre

A Kórházi Főigazgatóság vezetője elmondta, a lélegeztetőgépen lévők több mint 80 százalékát nem sikerül megmenteni

A Kórházi Főigazgatóság vezetője elmondta, a lélegeztetőgépen lévők több mint 80 százalékát nem sikerül megmenteni

Negyedével esett vissza a nyelvvizsgázók száma 2020-ban

Negyedével esett vissza a nyelvvizsgázók száma 2020-ban